Ieperstraat viert weer feest in Hooglede

Kris De Pril, Stijn Coelus, Lieven Bonte, William Vandenbussche, Peter Vandewalle, Fenne De Pril en Kurt De Vuyst zetten hun schouders onder de vijfde editie van de Ieperstraatfeesten. (foto JT) © (foto JT)
Redactie KW

Op zondag 8 september organiseren de inwoners van de Ieperstraat hun vijfde Ieperstraatfeesten. Vorig jaar werd dit met 450 bezoekers een groot succes, ook dit jaar wordt er ‘vollenbak’ gebarbecued op de afgesloten parking van de Colruyt.

“Vorig jaar zijn we gestart met een kinderrommelmarkt en ook dit jaar openen we onze feesten daarmee. Die rommelmarkt is uitsluitend voor én door kinderen tot en met veertien jaar”, opent Kurt De Vuyst van het Ieperstraat-komitee. “De start is voorzien om 11 uur. Wij zetten ook onze traditie verder met onze bekende aperitief Ieperiet. Rond 11 uur starten wij met een optochtje van de kerk richting de parking van de Colruyt, samen met het orkest de Al Capones uit Hooglede en het twirlingteam van Boezinge. Op de parking wordt iedereen dan ontvangen door de Muzikale Musketiers. Omstreeks 13 uur begint onze barbecue waarbij iedereen à volonté mag aanschuiven.”

Iedereen prijs!

“‘s Middags bieden we de mensen gratis taart en koffie aan. De bewoners van de Ieperstraat zorgen met zelfgebakken taarten en cakes voor een leuk dessert voor iedereen. Doorlopend zorgen we voor plezier en vertier met springkastelen, een pannavoetbalkooi en een quad-parcours voor de kleinsten. Vervolgens starten we met de tombola ‘Meer waar voor je geld’, waarbij iedereen prijs heeft. Er is ook een hoofdprijs van maar liefst 555 euro, niet toevallig omdat het onze vijfde editie is. Als apotheose volgt er een optreden van Hans, de Rob, de Raf, de Ronder en de Roover, een coverband met een hoekje af. Deze vijf heren kunnen terugplooien op tonnen ervaring. Zij zetten ongeremd bekende nummers naar hun hand. Niet om afbreuk te doen aan het origineel, maar eerder vanuit het idee: wat als AC/DC nu eens reggae zouden spelen? Of hoe zou het klinken mocht Elvis de zanger van U2 zijn?”

“Elk jaar proberen we ook aandacht te besteden aan een goed doel en dat is ook dit jaar niet anders”, vervolgt Kurt De Vuyst. “Vorig jaar kozen we voor Dominiek Savio, maar dit jaar hebben we gekozen voor Kiekafobee. Deze organisatie zet zich in voor kinderen met kanker. Hiervoor brengen wij ook steunkaarten aan de man voor vijf euro. De opbrengsten van onze Ieperstraatfeesten komen onze inwoners ten goede. Zo houden we jaarlijks een nieuwjaarsbrunch, gratis voor de volledige straat. Verder bezorgen we ook attenties als er een geboorte of een sterfgeval voorkomt. We halen ook twee keer per jaar al het zwerfvuil op dat langs de kant van de Ieperstraat wordt gegooid.” (JT)

Inschrijven voor de kinderrommelmarkt kan via stijncoelus@hotmail.com. Kaarten voor de barbecue kosten 15 euro voor volwassenen en 10 euro voor kinderen tot 13 jaar. Hierin is een aperitief of fruitsap inbegrepen. Voor info en kaarten kan je terecht bij Kurt De Vuyst in de Ieperstraat 78, op tel. 0472 42 12 90 of kurt.de.vuyst25@telenet.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier