Ieperse zaterdagmarkt verhuist mogelijk naar Leopold III-laan

Schepen van Economie Diego Desmadryl in de Leopold III-laan. (Foto TOGH)
Redactie KW

Het is nog eventjes wachten op groen licht maar de stad Ieper is in ieder geval klaar om de zaterdagmarkt op een veilige manier te organiseren. Om de socialdistancingregels te kunnen respecteren werd ook uitgekeken naar een andere locatie.

“De zaterdagmarkt is een belangrijk gegeven voor de stad en we willen dan ook dat die in veilige omstandigheden kan doorgaan”, zegt schepen van Economie Diego Desmadryl. “Als de federale overheid beslist dat enkel voedingskramen worden toegelaten, dan blijven we op de Grote Markt, weliswaar in een andere opstelling met meer afstand tussen de kramen. Mogen alle marktkramers terug opstarten, dan verhuizen we voorlopig naar de Leopold III-laan en Hoornwerk. Daar kan iedereen in één lange rij staan, is de rijweg breed genoeg en is er nog een wandelpad langs de vestingen. Zo kunnen we ruimte creëren voor de bezoekers en moeten de mensen elkaar niet van dichtbij kruisen. Men zal de markt kunnen starten aan de Menenpoort en aan de Fenix en er zullen mobiele fietsrekken worden voorzien aan de kant van de Menenpoort.”

Wachtzone voor kraam

Net als in de winkelstraten zullen ook daar op de vloer stickers worden aangebracht met de socialdistancingregels. “Voor elk marktkraam zal een wachtzone afgebakend worden voor het publiek. We zullen natuurlijk de federale maatregelen afwachten en ons dan ook aanpassen hieraan, maar we zijn er in ieder geval klaar voor. De bewoners werden alvast op de hoogte gebracht met een brief. We hopen natuurlijk zo spoedig mogelijk terug te keren naar de Grote Markt, maar dat zal allemaal afhangen van de evolutie van Covid-19”, besluit Diego Desmadryl. (TOGH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier