Ieperse versie van het Monopoly-spel is op de markt: “Nog nooit werden zoveel borden per inwoner gemaakt”

Schepenen Diego Desmadryl en Ives Goudeseune begonnen een spelletje Monopoly onder het goedkeurend oog van Mister Monopoly. © (Foto EG)
Erwin Gabriëls
Erwin Gabriëls Medewerker KW

Met enige vertraging door de coronapandemie werd de versie van het Monopoly-spel over Ieper op de markt gebracht en officieel in het stadhuis voorgesteld. “Er zijn al enorm veel gethematiseerde versies van het populaire gezelschapsspel Monopoly op de markt. Eindelijk is het nu de beurt aan Ieper”, vertelt schepen Diego Desmadryl.

“Er zijn monopoly-versies van verschillende Vlaamse steden, van Club Brugge, De Kampioenen en zelfs van Urbanus, dus kon Ieper zeker niet achterblijven. Elke editie van het Monopoly-spel wordt op minstens 2.000 exemplaren gemaakt”, aldus Pieter De Wulf, zaakvoerder van Groep 24. “Voor Ieper werden 4.000 borden gemaakt. Nog nooit werden zoveel borden per inwoner gemaakt omdat de voorverkoop zo enorm groot was. Voor grotere steden als bijvoorbeeld Brugge en Mechelen komen we maar aan 5.000 exemplaren. Van die 4.000 exemplaren voor Ieper zijn er al 3.600 de deur uit. Het grootste deel werd aangeschaft door particulieren. Het is niet alleen een spel maar blijkt ook een verzamelobject.”

Concept

“De editie blijft trouw aan het originele spelconcept, maar is in een Iepers jasje gestoken. Bij Monopoly gaat het om kopen, verkopen en de tegenspeler richting bankroet drijven”, vervolgt Pieter De Wulf. “Alle locaties van het klassieke Monopoly-spelbord zijn aangepast aan typisch Ieperse straten, pleinen en bezienswaardigheden. Er is plaats voor historische gebouwen in de stad, maar ook voor recentere gebouwen of projecten. Zo zal je bijvoorbeeld de Grote Markt of het Vandenpeerenboomplein kunnen kopen, dat zijn trouwens de duurste vakken in het Monopoly-spel. Maar ook Het Perron of AC Auris kan het uwe worden. De Lakenhallen, Menenpoort en Minneke Poes prijken prominent op de doos. Ook de kans- en algemeen fondskaartjes worden ingevuld met Ieperse verwijzingen. Onder andere de Kattenstoet, Ypres Rally, een sterrenrestaurant en de Ieperse sportraad krijgen aandacht.”

Eyecatcher

“Stad Ieper heeft heel wat te bieden en dat vind je terug op het spelbord. Van alle deelgemeenten is er minstens één gebouw of locatie die kan gekocht worden. Ongetwijfeld is de eigen Ieperse versie van Monopoly voor veel Ieperlingen ook de trots op onze prachtige historische stad”, aldus schepen Diego Desmadryl. “Stad Ieper was nauw betrokken bij de invulling van het spelbord. Zo kregen ook de Ieperse handelaars en ondernemers de kans om een plaatsje te krijgen op het bord. Monopoly Ieper wordt naast het spel dus zeker een eyecatcher, waarvan de lokale middenstand mee kan profiteren: een unieke kans om een blijvende zichtbaarheid te creëren bij een breed publiek.” Monopoly Ieper is vanaf nu te koop in heel wat handelszaken en kost 50 euro. Het kan ook besteld worden via www.monopolyieper.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier