Ieperse school organiseert de ‘Masked Reader’

De kinderen moeten raden welke leerkrachten er schuilen achter de maskers van Hartjesemoticon, Soldaat, Panda, Heks en Blauwe Ninja. (Foto TOGH)
De kinderen moeten raden welke leerkrachten er schuilen achter de maskers van Hartjesemoticon, Soldaat, Panda, Heks en Blauwe Ninja. (Foto TOGH)
Tom Gheeraert

Maart is traditioneel de Jeugdboekenmaand. Om het leesplezier bij hun kinderen te stimuleren organiseert de Ieperse basisschool De Minnetuin van 1 maart tot 19 maart de ‘Masked Reader’, waarbij de leerlingen moeten raden welke leerkracht achter de maskers van Hartjesemoticon, Soldaat, Panda, Heks en Blauwe Ninja schuilen.

Het is duidelijk dat De Minnetuin de mosterd haalde bij het bij kinderen immens populaire VTM-programma ‘The Masked Singer’. In plaats van te zingen, zullen de leerkrachten echter voorlezen van achter hun masker. “Drie weken lang krijgen de klassen elke dag een ander filmpje te zien van één van de leerkrachten die gemaskerd voorleest”, zegt zorgcoördinator Els Vanlauwe. “De kinderen kunnen genieten van het verhaal én gissen wie achter welk masker zit, een beetje in de stijl van ‘The Masked Singer’.”

Blauwe ninja

Elke dag is er een ander personage aan de beurt: Hartjesemoticon, Soldaat, Panda, Heks en Blauwe Ninja passeren de revue. “Aan het einde van de week mag elke klas stemmen welke voorlezers hen het meest beroerden en welke lezers ontmaskerd zullen worden… Wie is wie? Zit hun juf/meester achter een masker? En wie zou Panda zijn? De volgende week start dan met de ontmaskering van één van hen. Maar er komen weer andere personages bij… Wie? Dat verklappen we nog niet.”

Gespreksvoer op de speelplaats

Het concept valt alvast in de smaak bij de kinderen. “De kinderen hebben gespreksvoer op de speelplaats en kijken elke dag weer uit naar het volgende verhaal: een streepje plezier in deze moeilijke coronatijden. Dat is het doel van het team!”, besluit Els Vanlauwe. (TOGH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.