Ieperse buschauffeurs van De Lijn betuigen steun aan zorgsector

De bussen van De Lijn waren met slogans versierd om de zorgsector een hart onder de riem te steken. © foto CMW
Christophe Maertens
Christophe Maertens Medewerker KW

In Ieper betuigden vrijdag buschauffeurs van de Lijn hun steun aan de zorgsector. Vanuit de stelplaats langs de Haiglaan werd met versierde bussen in colonne vertrokken naar verschillende zorginstellingen en naar het Jan Yperman Ziekenhuis.

“We willen de zorgverleners daarmee bedanken voor hun harde werk”, zegt Sabine Hoflack, Teamcoach De Lijn Ieper-Diksmuide. De bussen waren versierd met rode hartjes en slogans, zoals: ‘Dubbele dikke duim voor de zorgsector’. De colonne kon rekenen op begeleiding van de politie.

Ook de Ieperse buschauffeurs worden hard getroffen door de coronamaatregelen: “De belbussen zijn weggevallen en onze diensten werken nog voor een derde van wat voorheen het geval was. Toch is de collegialiteit en de solidariteit onder de chauffeurs heel groot. De vraag naar een solidariteitsactie om de zorgsector een riem onder het hart te steken klonk dan ook steeds luider. Na toestemming van de directie van De Lijn, politiediensten en burgemeester zijn onze plannen concreet geworden.”

Bij de actie werd de social distance gerespecteerd. (CMW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier