Olivier Hoet, Tessa Schoolaert en Bjorn Crombrugge van Brasserie Central op de Grote Markt van Ieper komen genereus uit de hoek. "We maken voedselpakketten met het voedsel dat we over hebben. Nu we drie weken moeten sluiten, kunnen we er niets mee. Dan geven we het liever weg aan mensen die het kunnen gebruiken", zegt Olivier. "Het gaat toch om redelijk veel eten. We hadden al van alles besteld voor het weekend. Stoofvlees, vol-au-vent, bolognesesaus, kaas, salami, preparé... We hebben tien kilo frieten die we in kleinere porties zullen uitdelen. Het is ofwel uitdelen, ofwel moeten we alles in de vuilnisbak gooien. Dat zou pas echt voedselverspilling zijn."

Wie geïnteresseerd is in een voedselpakket, kan zich zaterdagochtend om 10 uur melden aan Brasserie Central op de Ieperse Grote Markt. "We hebben de actie aangekondigd op Facebook en kregen meteen 250 likes en 100 reacties", zegt Bjorn Crombrugge. "Mensen vragen om iets aan de kant te leggen, maar dat kunnen we niet doen. Hier op tijd zijn is dus de boodschap."

Vrijdag zat de zaak nog redelijk vol. "We kunnen niet klagen. Vanavond verwachten we ook nog veel volk, mensen die gereserveerd hebben. Ik denk dat veel mensen nog een laatste keer willen genieten voor het gedaan is", zegt Olivier. "Hopelijk komen de mensen ook massaal terug als de coronadreiging gedaan is."

Bij Olivier en Tessa is er wel begrip voor de maatregel van de overheid om restaurants te sluiten, al blijft het een bittere pil om te slikken. "We kunnen alleen maar hopen dat we snel weer de deuren kunnen openen. We zijn nog maar een jaar alleen bezig. Drie weken is echt wel lang voor ons. Hopelijk kunnen we het overbruggen. De Vlaamse overheid heeft wel een premie van 4000 euro beloofd voor de horecazaken die moeten sluiten. Dat is totaal niet voldoende. Daarmee kunnen we alleen maar de huur betalen. Hopelijk komen er nog ondersteunende maatregelen, maar we zien wel." (TOGH)

Olivier Hoet, Tessa Schoolaert en Bjorn Crombrugge van Brasserie Central op de Grote Markt van Ieper komen genereus uit de hoek. "We maken voedselpakketten met het voedsel dat we over hebben. Nu we drie weken moeten sluiten, kunnen we er niets mee. Dan geven we het liever weg aan mensen die het kunnen gebruiken", zegt Olivier. "Het gaat toch om redelijk veel eten. We hadden al van alles besteld voor het weekend. Stoofvlees, vol-au-vent, bolognesesaus, kaas, salami, preparé... We hebben tien kilo frieten die we in kleinere porties zullen uitdelen. Het is ofwel uitdelen, ofwel moeten we alles in de vuilnisbak gooien. Dat zou pas echt voedselverspilling zijn."Wie geïnteresseerd is in een voedselpakket, kan zich zaterdagochtend om 10 uur melden aan Brasserie Central op de Ieperse Grote Markt. "We hebben de actie aangekondigd op Facebook en kregen meteen 250 likes en 100 reacties", zegt Bjorn Crombrugge. "Mensen vragen om iets aan de kant te leggen, maar dat kunnen we niet doen. Hier op tijd zijn is dus de boodschap."Vrijdag zat de zaak nog redelijk vol. "We kunnen niet klagen. Vanavond verwachten we ook nog veel volk, mensen die gereserveerd hebben. Ik denk dat veel mensen nog een laatste keer willen genieten voor het gedaan is", zegt Olivier. "Hopelijk komen de mensen ook massaal terug als de coronadreiging gedaan is."Bij Olivier en Tessa is er wel begrip voor de maatregel van de overheid om restaurants te sluiten, al blijft het een bittere pil om te slikken. "We kunnen alleen maar hopen dat we snel weer de deuren kunnen openen. We zijn nog maar een jaar alleen bezig. Drie weken is echt wel lang voor ons. Hopelijk kunnen we het overbruggen. De Vlaamse overheid heeft wel een premie van 4000 euro beloofd voor de horecazaken die moeten sluiten. Dat is totaal niet voldoende. Daarmee kunnen we alleen maar de huur betalen. Hopelijk komen er nog ondersteunende maatregelen, maar we zien wel." (TOGH)