Ieperse brandweerservice ESI is zeker: “Wij kunnen elke ruimte ‘coronavrij’ maken”

Stéphane Santy van ESI. © a-KW
Olaf Verhaeghe

Hij biedt 100 procent garantie op een coronavrije wachtzaal, frituur of universiteitsaula. Stéphane Santy van European Safety Institute heeft een ontsmettingsmiddel klaar die virussen zoals corona kan weren. “Ik mik vooral op ondernemingen. De almaar toenemende paniek zorgt voor enorme economische schade”, klinkt het.

Het begon met een vraag van zijn vaste friturist. Of ESI, de onafhankelijke brandweerservice van Stéphane Santy, geen middeltje had tegen het zich verspreidende coronavirus. “Pedro van frituur ‘t Frietgenot in Vlamertinge maakt zich toch wat zorgen over corona”, legt Stéphane uit. “Wat als er hier iemand binnenstapt die later besmet blijkt te zijn. Al mijn klanten zullen wegblijven, zei hij. Als brandweerspecialist zijn wij al jaren bezig met ontsmettingsmiddelen tegen alle patogene en omkapselde virussen, zoals corona er één is. Wij hebben dus een middel staan dat effectief en met 100 procent zekerheid de ruimte volledig ‘coronavrij’ kan maken. En dat voor een vrij lage prijs, berekend per kubieke meter.”

Na het ontsmetten van de gevraagde ruimte biedt ESI de onderneming een certificaat aan die duidelijkheid schept naar de klanten toe. “Ik mik inderdaad vooral op ondernemingen. De economische schade van de paniek rond het coronavirus is niet te overzien”, aldus Stéphane nog. “We moeten de mensen vooral gemoedsrust bieden: er is een oplossing, al die bezorgdheid is absoluut nergens voor nodig. Aula’s, woonzorgcentra, maar ook dokterspraktijken en ontvangsthallen kunnen wel problematisch zijn voor de verdere verspreiding van het virus, maar als je het goed aanpakt, hoef je niet te panikeren.”

Wie interesse heeft in de diensten van ESI kan contact opnemen met Stéphane Santy via 051 249 250. “24 uur op 24 uur”, besluit de zaakvoerder met de glimlach. “Eén telefoontje en wij komen af!”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier