Iepers Immokantoor pakt uit met virtuele bezoeken

Niels Callewaert (links) en Miguel Mahieu. (foto DS) © (foto DS)
Redactie KW

De coronacrisis noopt heel wat ondernemers tot creativiteit. Dat is ook het geval voor White House Vastgoedboetiek. Normaal zouden er in april opendeurmomenten plaatsvinden in de panden uit hun portefeuille, maar dat kan nu in principe niet meer. Vandaar dat het nu alle hens aan dek is om hun aanbod 360° online te kunnen presenteren.

“De opendeurmomenten stonden al een tijdje gepland, maar door de coronacrisis moeten we creatief zijn om toch nog ons werk te kunnen doen”, opent White House Vastgoedboetiek-medewerker Niels Callewaert. “Gelukkig waren we al gestart met geleidelijk aan 360°-rondleidingen te maken die dan online bekeken kunnen worden. Nu moeten we een stevig tandje bijsteken om heel ons aanbod op die manier aan te kunnen bieden om zo nu onze klanten en medewerkers te beschermen. Bovendien kunnen wij ook 3D-virtual tours aanbieden, maar dat is dan enkel op afspraak en gebeurt telkens met één persoon. We kunnen de klant dan ook computer-animaties (zogenaamde ‘renders’, red.) laten zien zodat ze heel concreet kunnen zien wat je met een ruimte kan doen.”

3D-technologie

White House werkt sedert 2013 al samen met een professionele interieurfotograaf. “In 2016 lanceerde White House dan de mogelijkheid om virtueel panden te bezoeken van bij je thuis, vanop je pc, laptop of smartphone. Op het kantoor beschikken we over speciale 3D-brillen, zodat de kandidaat-nieuwe bewoner reeds vanop ons kantoor de indruk krijgt dat hij in het huis staat en er doorheen kan wandelen. We zijn ervan overtuigd dat de 3D-technologie in deze crisisperiode echt gaat doorbreken! Het biedt vele voordelen: je hoeft je niet te verplaatsen en je wint tijd – ook niet onbelangrijk in de drukke maatschappij waarin we leven. Gecombineerd met telefonische begeleiding is deze werkwijze ideaal om mogelijke klanten zo optimaal mogelijk van dienst te zijn bij één van de belangrijkste momenten in een mensenleven.”

Twee lenzen

Tot op heden was de consument nog niet echt te vinden voor deze werkwijze, weet Niels. “Deze crisis kan een kantelmoment zijn en daarom lanceren we dit opnieuw. Vanaf maandag 23 maart zullen we trachten ons volledige aanbod in 3D online te zetten. Dit vergt wel enige tijd en nabewerking met de computer als je dit met zorg wil doen. We gebruiken een digitale camera met twee lenzen om zo een 360 graden beeld te kunnen maken. Het softwarematige luik is een ander verhaal. Dit is specialistenwerk en werd ontwikkeld door een studiegenoot van onze zaakvoerder Miguel Mahieu. De technologie is zo ontwikkeld dat iedereen na een uurtje opleiding zich toch al aardig uit de slag kan trekken.”

Stroomversnelling

Mensen worden nu gedwongen om creatief te zijn. Zo komt de technologische omschakeling in een stroomversnelling terecht. Het zou ons niet verbazen dat een eerste bezoek aan een huurpand in de nabije toekomst meer online plaats zal vinden en dit in combinatie met telefonische begeleiding. Compromissen en huurcontracten zullen ook sneller digitaal en vanop afstand getekend worden. Hierdoor zullen er minder verplaatsingen gebeuren, wat op termijn een positief effect zal hebben op het milieu.” (DS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier