Iepers danscafé De Vage Belofte sluit op 31 oktober de deuren

De geruchten deden al wat langer de ronde, maar vanavond bevestigde zaakvoerder Steve Boussemaere dat de Vage Belofte heel binnenkort de deuren sluit. Op 31 oktober is er een afscheidsfeest in een retro jasje.

(foto GF)

Twee jaar geleden zag de Ieperse uitgaansbuurt met Sfeerkaffee Paljas een uitgaanscafé verdwijnen. Eind deze maand zal even verderop ook De Vage Belofte de deuren sluiten, dat maakte zaakvoerder Steve Boussemaere via onderstaande Facebook-post bekend. “Het contract met brouwer AB Inbev loopt ten einde en we willen het niet verlengen aan de eisen die zij stellen“, vertelt zaakvoerder Steve Boussemaere. “Er was even een optie om met een gerant door te gaan, maar die persoon haakte af en daarom beslisten we om ermee te stoppen. Tenzij er snel een overnemer gevonden wordt, zal het café dus niet meteen heropenen.”

Concurrentie fuiven en festivals

Steve blikt met gemengde gevoelens terug op die laatste negen jaar. “Ik rolde in de zaak toen ik er zestien jaar geleden voor het eerst achter de draaitafel stond. Exact negen jaar geleden stapte ik in de zaak. In het begin was het een minder zware opgave om volk te trekken naar het café. De laatste tijd merkten we een achteruitgang in het aantal feestvierders. De concurrentie van fuiven en festivals is bijzonder groot.”

Na het Vage Belofte-hoofdstuk wil Steve zich op de politiek storten. “Ik heb een partijkaart van een niet nader genoemde partij en wil binnenkort iets in de lokale politiek doen. Meer info volgt snel”, blijft Steve wat mysterieus. (API)

De Vage Beloftehttps://www.facebook.com/devagebelofte/https://www.facebook.comFacebook1

Hoi iedereen, het is nu officieel: De Vage Belofte stopt er in zn huidige vorm mee op 31 oktober. Maar vooraleer we zo…

Geplaatst door De Vage Belofte op Woensdag 16 oktober 2019
rich1.0https://www.facebook.com/devagebelofte/posts/2540750856005177552

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.