Ieperlingen Febe Cuvelier en Jorne Bouckaert starten blog met reistips

Febe Cuvelier en Jorne Bouckaert begonnen vorig jaar met een Instagrampagina over hun reizen. (gf)
Redactie KW

Febe Cuvelier en Jorne Bouckaert uit Ieper hebben sinds enkele weken een blog met reistips. Met ‘De Voyageurs’ willen ze hun reiservaringen delen en aantonen dat reizen niet duur hoeft te zijn.

“De naam ‘De Voyageurs’ komt van de familie van Jorne”, vat Febe aan. “Telkens wij op een familiefeest kwamen, zei iedereen altijd: de voyageurs zijn daar. Dus vandaar de naam.” Jorne en Febe zijn een koppel. Hij werkt al, zij zit in haar schakeljaar criminologie. Hun grote passie is niet verrassend reizen. Vorig jaar begonnen ze al met een Instagrampagina over hun vakanties. “Vandaar is die blog ook wat gegroeid. Ik kreeg voortdurend vragen van onze volgers. Om het wat overzichtelijker te maken, wou ik al onze tips bundelen”, legt Febe uit.

“Zo zijn we begonnen met een blog”, komt Jorne tussen. “Via de Instagrampagina zien ze dan de foto’s van onze reizen. Op onze blog kunnen de geïnteresseerden dan allerhande informatie lezen. Daar geven we onder meer tips over de reiskosten en routes.”

Met zicht op de beroemde Golden Gate Bridge aan de Baai van San Francisco. (gf)
Met zicht op de beroemde Golden Gate Bridge aan de Baai van San Francisco. (gf)

Daarnaast kiezen Jorne en Febe er bewust voor om in het Nederlands te schrijven. “Er zijn amper reisblogs als de onze in het Nederlands. We beseffen ook dat we in het Engels meer mensen zouden kunnen bereiken, maar dat is ons doel niet. We willen simpele, maar duidelijke informatie geven over verschillende landen. Die toegankelijkheid is een must voor ons.” Febe: “Ons hoofddoel is om mensen aan te zetten om te reizen en aan te tonen dat reizen niet duur hoeft te zijn.”

Cultuurschok

In september gingen Febe en Jorne op reis naar Kazachstan en Kirgizië. “We zochten een goedkope en niet-toeristische bestemming. We houden ook van de meer avontuurlijke reizen. Zo kwamen we daar terecht. Via een vriend vernamen we iets over Kirgizië en we hebben vrij impulsief geboekt. Wij zijn vooral op zoek naar bestemmingen met een prachtige natuur. Wat is er nu mooier dan de schoonheid van een landschap? We moeten dan wel vaak vroeg opstaan”, vervolgt Jorne. “Anders loopt het overal vol toeristen. We staan dan voor dag en dauw op. Als het rustig is, kan je er ook meer van genieten. Je bemerkt dan ook veel zaken die je anders niet zou zien. De cultuurschok is ook een fijne ervaring. Zo leer je echt iets bij over de inwoners van andere landen en hun levensstijl.”

Aan de Plansee, een meer op een hoogte van 976 meter in Tirol in Oostenrijk. (gf)
Aan de Plansee, een meer op een hoogte van 976 meter in Tirol in Oostenrijk. (gf)

De bevindingen van Febe en Jorne over Kazachstan en Kirgizië kan je ondertussen uitgebreid nalezen op de blog. Ondertussen staat er al een volgende bestemming op de planning. “In de lesvrije week in februari trekken we naar Marokko. Erna volgen er alvast tips en foto’s op onze blog”, besluit Febe. (SD)

‘De Voyageurs’ vind je op Instagram en Facebook.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier