Ieperling Corneel Clarys bouwt rallywagens in LEGO

Corneel bouwt rallyauto's met LEGO. Het bord Renties Ypres Rally is ook al met de blokjes gebouwd. © Eric Flamand
Kjenta Vangampelaere
Kjenta Vangampelaere Medewerker KW

De Ieperlingen kijken uit naar de komst van het FIA World Rally Championship. Ook de 22-jarige Corneel Clarys, bekend als finalist in het VTM-programma LEGO Masters. Nadat hij eerder een deel van de Lakenhallen met Lego-blokjes bouwde, zal hij drie rallywagens bouwen die in augustus aan de start komen in de Pop-up Store van de Renties Ypres Rally Belgium op de Markt in Ieper.

De 22-jarige Corneel Clarys bereikte, samen met zijn hobby-kameraad Björn Ramant, de finale van het VTM-programma LEGO Masters. In zijn thuisbasis Ieper zal Corneel in de pop-up store van de wedstrijd drie rallywagens en zes logo’s bouwen. “Het is de bedoeling dat de mensen langs kunnen komen om te zien hoe ik de wagens bouw, maar zeker ook om een praatje te maken,” vertelt hij.

Breng een bezoek

Woensdagnamiddag is hij begonnen aan zijn bouwwerk. Ook op zaterdag 10 juli, zaterdag 31 juli en woensdag 4 augustus kan je Corneel zien bouwen in een glazen gebouw op de Ieperse Markt.

In de pop-up store van de Renties Ypres Rally Belgium kan je ook terecht voor alle informatie over de wedstrijd, tickets en affiches. Ook de kledinglijn van het World Rally Championship kan er gekocht worden.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.