Ieperfest zoekt centen voor 27ste editie: “2018 was geen succes”

© Foto TOGH
Redactie KW

Het Ieper Hardcore Fest, kortweg Ieperfest, hoopt in 2019 zijn 27ste editie te kunnen organiseren, maar zit door de onsuccesvolle editie van 2018 in financiële ademnood.

Ieperfest organiseert in december en januari een crowdfundingsactie om de editie van 2019 te kunnen financieren. “De weersomstandigheden, de geringe opkomst en de concurrentie met andere festivals, maakten van Ieperfest 2018 geen succes”, zegt mede-organisator Davy Bauwen. “De organisatie heeft nooit gewerkt met grote sponsors en investeerde de opbrengsten en winsten van de vorige edities telkens in de volgende. Door het geringe succes van de laatste editie, moeten we op zoek naar extra financiële middelen om het festival in 2019 te verzekeren.”

Ieperfest vindt jaarlijks plaats tijdens het tweede weekend van augustus op de festivalweide langs de Poperingseweg. Het festival werd opgestart in 1992. “Gedurende 26 jaar heeft de organisatie altijd geprobeerd om jonge bands een kans te geven hun muziek te delen met een breder publiek”, zegt Davy. “De organisatie, gedragen door louter vrijwilligers, streeft nog steeds dezelfde Do It Yourself (DIY)-idealen na als in de begindagen.”

Ecologische aanpak

Voor haar crowdfundingscampagne richt de organisatie zich onder meer op mensen die sympathie hebben voor de ecologische aanpak van het festival. “Na 26 edities actief inzetten op groenbeleid is Ieperfest uitgegroeid tot een baken in het zo ecologisch mogelijk organiseren van evenementen“, zegt Davy. “Doorheen de geschiedenis van het festival zijn enkel veganmaaltijden over de toonbank gegaan. Deze inspanningen om onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden, werden bekroond met meerdere Green Awards en een nominatie op het Europese niveau als ‘groenste festival’.”

“Na 26 jaar is de honger om een zo ethisch mogelijk festival te organiseren nog steeds even groot. Alleen, het festivallandschap van vandaag is ingrijpend veranderd. Bands zijn duurder geworden, logistieke kosten lopen op en de concurrentie met veelal goed gesponsorde mainstreamfestivals begint door te wegen. We doen er alles aan om Ieperfest 2019 tot een succes te maken, maar daartoe hebben we extra financiële middelen nodig. Daarom doen we een beroep op fans en sympathisanten, zodat we in de toekomst dit unieke festival verder kunnen blijven organiseren”, besluit Davy.

(TOGH)

Alle info rond de crowdfunding campagne vind je op www.ieperfest.com.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier