"Mondmaskers zijn momenteel broodnodig. Ze beschermen mensen tegen het oprukkende coronavirus. In de ziekenhuizen, rusthuizen en in de zorg tout court zijn ze momenteel van levensbelang. De overheid is volop bezig met het bedelen van de medische sector. Maar er zijn een pak hulpverleners die uit de boot vallen", klinkt het. "Zelfgemaakte maskers kunnen niet door de medische doelgroepen gebruikt worden. Ze zijn wel geschikt voor begeleiders in crèches, scholen, aan loketten of gezinsleden van besmette personen. Behoor je tot deze doelgroepen en wil je zelfgemaakte mondmaskers gebruiken? Neem dan contact op met corona@ieper.be."

Ieper roept daarnaast alle Ieperlingen op om massaal mondmaskers te stikken. Iedereen met een beetje vrije tijd en veel goesting wordt opgeroepen om mee te helpen. "Ieper laat de hulpverleners niet stikken. De stad zal de maskers inzamelen en zorgen dat ze bij de juiste mensen terecht komen. In het dienstencentrum de Kersecorf is er ook een speciaal #IeperHelpt-naaiteam aan de slag samengesteld uit personeelsleden en vrijwilligers."

Wie wil helpen naaien kan voor het juiste patroon terecht op www.maakjemondmasker.be. Deze patronen zijn goedgekeurd door FOD Volksgezondheid. Je kiest een stuk stof van 20 op 21 cm in synthetische materiaal (zoals polyester) of katoen. Was je handen zo vaak mogelijk en stop de genaaide mondmaskers in een afsluitbare zak (bv. Diepvrieszakjes). Vervolgens bel je naar het gratis meldpunt corona 0800 9 8900 en de medewerkers brengen je in contact met het inzamelpunt. Mailen kan ook naar corona@ieper.be. Ook wie stukken stof op overschot heeft, kan terecht op het meldpunt.

"We krijgen bij de stad zo goed als dagelijks telefoontjes binnen van mensen die mondmaskers willen naaien maar niet weten waar ze daarmee terecht kunnen", zegt schepen van Welzijn Eva Ryde (N-VA). "Daarom nemen we als stad het initiatief om die solidariteit niet verloren te laten gaan en te kanaliseren. De mondmaskers komen op die manier zeker bij de juiste mensen terecht. We managen niet alleen, we naaien ook zelf maskers met een speciaal samengesteld #IeperHelpt-team. Zo dragen we met velen een klein steentje bij." (TOGH)

"Mondmaskers zijn momenteel broodnodig. Ze beschermen mensen tegen het oprukkende coronavirus. In de ziekenhuizen, rusthuizen en in de zorg tout court zijn ze momenteel van levensbelang. De overheid is volop bezig met het bedelen van de medische sector. Maar er zijn een pak hulpverleners die uit de boot vallen", klinkt het. "Zelfgemaakte maskers kunnen niet door de medische doelgroepen gebruikt worden. Ze zijn wel geschikt voor begeleiders in crèches, scholen, aan loketten of gezinsleden van besmette personen. Behoor je tot deze doelgroepen en wil je zelfgemaakte mondmaskers gebruiken? Neem dan contact op met corona@ieper.be."Ieper roept daarnaast alle Ieperlingen op om massaal mondmaskers te stikken. Iedereen met een beetje vrije tijd en veel goesting wordt opgeroepen om mee te helpen. "Ieper laat de hulpverleners niet stikken. De stad zal de maskers inzamelen en zorgen dat ze bij de juiste mensen terecht komen. In het dienstencentrum de Kersecorf is er ook een speciaal #IeperHelpt-naaiteam aan de slag samengesteld uit personeelsleden en vrijwilligers."Wie wil helpen naaien kan voor het juiste patroon terecht op www.maakjemondmasker.be. Deze patronen zijn goedgekeurd door FOD Volksgezondheid. Je kiest een stuk stof van 20 op 21 cm in synthetische materiaal (zoals polyester) of katoen. Was je handen zo vaak mogelijk en stop de genaaide mondmaskers in een afsluitbare zak (bv. Diepvrieszakjes). Vervolgens bel je naar het gratis meldpunt corona 0800 9 8900 en de medewerkers brengen je in contact met het inzamelpunt. Mailen kan ook naar corona@ieper.be. Ook wie stukken stof op overschot heeft, kan terecht op het meldpunt."We krijgen bij de stad zo goed als dagelijks telefoontjes binnen van mensen die mondmaskers willen naaien maar niet weten waar ze daarmee terecht kunnen", zegt schepen van Welzijn Eva Ryde (N-VA). "Daarom nemen we als stad het initiatief om die solidariteit niet verloren te laten gaan en te kanaliseren. De mondmaskers komen op die manier zeker bij de juiste mensen terecht. We managen niet alleen, we naaien ook zelf maskers met een speciaal samengesteld #IeperHelpt-team. Zo dragen we met velen een klein steentje bij." (TOGH)