Ieper laat eigen wachtmuziekje componeren door talent van eigen bodem

Op de foto: Alexander Declercq, schepen Valentijn Despeghel en Mirek Coutigny tijdens de demonstratie van het wachtmuziekje. (foto EG)
Redactie KW

Nieuwigheidje bij de stad Ieper is een hoogstpersoonlijk wachtmuziekje. Wie belt naar de stadsdiensten en doorverbonden wordt, krijgt een speciaal voor de stad gecomponeerde tune van Mirek Coutigny te horen.

Pianist en producer Mirek Coutigny (27) sleutelde de laatste jaren aan een eigen klankwereld met elektronische en akoestische instrumenten. Hij werkte op die manier samen met verschillende ensembles binnen de hedendaagse klassieke muziek zoals Lunapark ensemble, Spectra ensemble en andere.

Tekenend voor de muziek van Mirek Coutigny is de combinatie van zijn energieke pianospel, nostalgische elektronica en subtiele strijkers. Het doet denken aan filmmuziek en soundscapes. Op 13 februari stelt hij in Gent zijn nieuwe cd voor, ‘The Further We Ventured’. Deze verschijnt ook op vinyl bij Icarus Records / Vynilla Vinyl.

Smaakmaker

Een korte smaakmaker van Mireks muziek hoor je dus voortaan als je belt naar de Ieperse stadsdiensten. Hij componeerde een korte versie van 37 seconden en een langere versie van twee minuten die bijvoorbeeld kan gebruikt worden bij het maken van promofilmpjes.

“Ik vond het een heel fijne kans om na te denken over de muzikale identiteit van de stad waar ik 18 jaar lang ben opgegroeid, en die bewust en onbewust sowieso een grote invloed heeft op mijn muziek”, vertelt Mirek die momenteel in Gent woont en binnenkort naar Dendermonde verhuist.

Veelbelovend talent

“De stad Ieper wil jong en veelbelovend talent van eigen bodem alle kansen geven. Voor een muzikant en componist is gehoord worden erg belangrijk. We zijn blij dat we zo een duwtje in de rug kunnen geven”, aldus schepen van Cultuur Valentijn Despeghel.

De muziekfragmentjes zijn te horen via https://www.dropbox.com/sh/bmaqwgak50a0eh8/AAAC2mzSUasYO5MyIJpqHbfZa?dl=0

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier