Ieper krijgt zeven drinkwaterpunten

Schepen Valentijn Despeghel bij het drinkwaterpunt van SK Elverdinge. (Foto TOGH)
Tom Gheeraert

In maart 2018 ondertekende Stad Ieper het drinkwatercharter en krijgt daardoor zeven drinkwatertappunten via de Watergroep. Ze komen bij Het Perron, het sportcomplex (Basket SKT Ieper), Immaculata, GVB Boezinge, VBS Het Nestkastje, SK Elverdinge en VBS Elverdinge.

Drinkwater is 200 tot 300 keer goedkoper dan flessenwater en is 24 uur op 24 uur en 7 dagen op 7 beschikbaar. Het is ook veel milieuvriendelijker: geen verpakking en transport nodig. “We kiezen als stadsbestuur volop voor water van de kraan”, zegt schepen Valentijn Despeghel, bevoegd voor duurzaamheid. “In het AC Auris kopen we al langer geen flessenwater aan, maar schenken we gefilterd kraantjeswater. We zijn heel blij met de zeven drinkwatertappunten van de Watergroep. Samen met de scholen en verenigingen van een nieuw drinkwatertappunt stimuleren we zo om volop voor afvalarm kraantjeswater te kiezen.”

Sportverenigingen

In oktober 2019 startte de zoektocht naar zeven locaties voor de drinkwatertappunten. Ieperse scholen, sport- en jeugdverenigingen ontvingen de oproep. Ook binnen het stedelijk patrimonium werden de opties bekeken.

Twee sportverenigingen gingen onmiddellijk in op het aanbod van de stad: Melco, nu onder de nieuwe naam Basket SKT Ieper, en voetbalclub SK Elverdinge kregen intussen een drinkwatertappunt en beloven om er afvalarm mee te werken. Dat betekent geen productie noch transport meer van flessen wat resulteert in een kleinere CO2-uitstoot en minder afval.

Zeven locaties

“We zijn blij met dit kraanwatertappunt omdat we op deze manier wat bijdragen aan de vermindering van de ecologische voetafdruk. Zo wordt het aantal plastic flessen binnen onze club drastisch gereduceerd”, aldus Davy Bequoye van SK Elverdinge en Paul Masschelein van Basket SKT Ieper.

Deze Ieperse locaties hebben een gratis duurzaam drinkwatertappunt: Het Perron, het sportcomplex (Basket SKT Ieper), Immaculata, GVB Boezinge, VBS Het Nestkastje in Dikkebus, SK Elverdinge en VBS Elverdinge. (TOGH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten