https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Ieper krijgt een eigen editie van Monopoly: “Nog één vakje vrij voor Ieperse vereniging”

Burgemeester Emmily Talpe, schepen Diego Desmadryl en Mister Monopoly stelden het Ieperse Monopolyspel voor.© EG
Burgemeester Emmily Talpe, schepen Diego Desmadryl en Mister Monopoly stelden het Ieperse Monopolyspel voor.© EG
Erwin Gabriëls
Erwin Gabriëls Medewerker KW

In juni komt er een nieuwe en exclusieve Monopoly-uitgave onder officieel erkende licentie van Hasbro: Monopoly Ieper. Deze gelimiteerde uitgave biedt de uitgelezen kans om Ieper en deelgemeenten op een unieke manier te verkennen.

“De editie blijft trouw aan het originele spelconcept, maar wordt in een Iepers jasje gestoken”, vertelt Pieter De Wulf, zaakvoerder van Groep 24. “ Alle locaties van het klassieke Monopoly-spelbord worden aangepast naar typisch Ieperse straten, pleinen en bezienswaardigheden. Er zal plaats zijn voor historische gebouwen in de stad, maar ook voor recentere gebouwen of projecten. Zo zal je bijvoorbeeld de Grote Markt of het Vandenpeerenboomplein kunnen kopen, maar ook Het Perron of AC Auris kunnen jouw eigendom worden.”

‘Preus’ op Ieper

Groep 24 maakte in het verleden al soortgelijke versies van het Monopolyspel in vijf andere West-Vlaamse steden. “Stad Ieper heeft heel wat te bieden en dat zal je terugvinden op het spelbord. Er zit ook van elke deelgemeente iets in. Ongetwijfeld zal een eigen Ieperse versie van Monopoly voor veel Ieperlingen ook de trots op onze prachtige historische stad nog verder aanzwengelen. Ik ben er zeker van dat het een hebbeding wordt. We zijn immers preus’ op onze stad”, vult burgemeester Emmily Talpe (Open Ieper) aan.

De Lakenhallen, de Menenpoort en Minneke Poes prijken prominent op de doos. Ook de kans- en algemeen fondskaartjes worden ingevuld met Ieperse verwijzingen. Onder andere de Kattenstoet en de Ypres Rally zullen daarop aandacht krijgen. Voor de verdere invulling van het spel is het nog wachten tot de lancering richting zomer van 2021.

De Ieperling beslist

“Er is één vakje op het spelbord dat nog niet ingevuld is. Hier willen we een beroep doen op de Ieperlingen”, aldus schepen voor Economie Diego Desmadryl (Open Ieper). “Een week lang loopt via deze website een poll waar iedereen zijn stem kan uitbrengen op zijn favoriete sportvereniging . Er zijn meer dan 100 mogelijkheden, van plaatselijke voetbalclubs, turnclubs, fietsclubs tot handbooggildes. De vereniging met de meeste stemmen krijgt uiteindelijk een plaatsje op het bord met hun bijhorende locatie als sportveld, podium… Het wordt dus spannend om te vernemen welke locatie de meeste stemmen kan verzamelen. Stemmen kan via tot en met donderdag 18 februari.”

Ook voor handelaars

Stad Ieper was nauw betrokken bij de invulling van het spelbord. Zo kregen ook de Ieperse handelaars en ondernemers de kans om een plaatsje te krijgen op het bord. Monopoly Ieper wordt dus zeker een eyecatcher, waarvan de lokale middenstand mee kan profiteren. Het is een unieke kans om een blijvende zichtbaarheid te creëren bij een breed publiek. Monopoly Ieper zal te koop zijn vanaf juni 2021. Het zal gaan om een gelimiteerde oplage van minstens 2.000 exemplaren. Hoeveel spellen er exact zullen gedrukt worden, is nog niet duidelijk, maar het spel zal niet in constante productie gaan. Voor zij die zich willen verzekeren van een exemplaar: het spel kan nu al besteld worden als pre-order via www.monopolyieper.be .

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten