Ieper klaar voor bedeling mondmaskers

Op de site van de technische dienst zijn verschillende loodsen ingericht om de mondmaskers te verpakken per gezin. (Foto TOGH)
Tom Gheeraert
Tom Gheeraert Medewerker KW

Stad Ieper hoopt vrijdag 22 mei de mondmaskers voor al haar inwoners te kunnen bedelen. Op de site van de technische dienst zijn verschillende loodsen ingericht om de mondmaskers te verpakken. Ruim 250 vrijwilligers hebben zich aangemeld om ze te verdelen.

Vandaag woensdag 20 mei komt de bestelling mondmaskers voor stad Ieper aan op de luchthaven in Brussel. “Daar moet de levering eerst langs de douane. En dan wordt alles naar de lokale vestiging van de leverancier gebracht”, zegt burgemeester Emmily Talpe. “Die moet de mondmaskers voor Ieper bundelen. Morgen is een feestdag, daardoor is het afwachten hoe vlot dit alles zal verlopen. We hopen om de mondmaskers op vrijdag 22 mei te ontvangen. Toch bestaat de kans dat het begin volgende week zal zijn.”

Verpakkingsloodsen

Op de site van de Afdeling Openbaar Domein (Rijselsepoort 4) zijn verschillende loodsen ingericht om de mondmaskers per huishouden vlot te kunnen verpakken. “De verpakking van de mondmaskers start zodra ze geleverd zijn. Daarna zullen vrijwilligers de pakketten kunnen afhalen om rond te dragen”, vervolgt de burgemeester. “Ruim 250 vrijwilligers hebben zich aangemeld om de mondmaskers te bedelen. Dat wijst op grote solidariteit en verbondenheid in onze stad. De vrijwilligers worden via mail op de hoogte gebracht van de timing van de bedeling en ze krijgen ook de nodige instructies om alles veilig en vlot te laten verlopen.” (TOGH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier