Ieper is klaar voor heropening zwembad op 1 juli

© EF
Redactie KW

Een van de voorwaarden voor de heropening van de zwembaden is volgens de veiligheidsraad de toepassing van protocollen. Ook in Ieper wordt er vanaf 1 juli gewerkt met een reservatiesysteem, aangepaste signalisatie, minder zwemmers en tijdsblokken.

“Een bezoek aan ons stedelijk zwembad zal vanaf 1 juli ietwat anders verlopen dan voor de lockdown”, vertelt schepen Patrick Benoot. “De sportdienst heeft een draaiboek uitgewerkt voor de heropening met een reeks extra veiligheidsmaatregelen om de gezondheid van bezoekers en medewerkers te garanderen. Met een reservatiesysteem, aangepaste signalisatie, minder zwemmers en tijdsblokken. We zijn heel goed voorbereid en hebben het volste vertrouwen in onze maatregelen.”

Er wordt gewerkt met tijdsblokken op weekdagen en in het weekend met telkens een maximumcapaciteit van 100 zwemmers per blok, gespreid over de drie baden. Het competitiebad wordt verdeeld in vijf zones van twee baden: drie zones voor schoolslag en twee zones voor crawl. Het instructiebad zal geopend zijn zonder speelmateriaal.

Reserveer vooraf je zwembeurt

Zwembadbezoekers moeten vooraf reserveren. Dat kan vanaf 29 juni telefonisch via 057 239 400 of online via https://sport.ieper.be. Men kan één week vooraf reserveren. De reservaties worden opengesteld op vrijdagavond vanaf 18 uur voor de daaropvolgende week (maandag tot zondag).

Zwemabonnementen zullen vanaf 1 juli weer actief worden gezet. Er wordt gevraagd om bij voorkeur elektronisch en contactloos te betalen.

(EF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten