Ieper hijst de regenboogvlag tegen holebi- en transfobie

Burgemeester Emmily Talpe hijst de regenboogvlag aan AC Auris. (Foto TOGH)
Redactie KW

Ieper zet zich in voor de Internationale Dag tegen Holebi- en Transfobie op zondag 17 mei en hijst symbolisch de regenboogvlag in het stadscentrum en aan het AC Auris.

Op 17 mei zal het precies 30 jaar geleden zijn dat de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) homoseksualiteit officieel schrapte uit de lijst van psychische ziektes. Die datum is dan ook niet toevallig gekozen als jaarlijkse Internationale Dag tegen Holebi- en Transfobie (IDAHOT). Wereldwijd wordt dan aandacht gevraagd voor de strijd tegen homo-, bi- en transgenderhaat. Vorig jaar riep stad Ieper naar aanleiding van die dag haar inwoners nog op met zoveel mogelijk aanwezig te zijn bij de Lakenhalle om samen de regenboogvlag te hijsen, en zo een sterk signaal te geven.

Geen discriminatie

“Door de corona-maatregelen is het dit jaar helaas niet mogelijk een event te organiseren voor de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie”, zegt de Ieperse burgemeester Emmily Talpe. “Maar we laten die dag uiteraard niet onopgemerkt voorbijgaan: de regenboogvlag zal ook dit jaar weer trots wapperen in onze stad. Ze wordt gehesen zowel aan de Donckerpoort op de Grote Markt als aan AC Auris. We onderstrepen daarmee de boodschap dat in Ieper iedereen gelijk is en gelijk behandeld wordt, ongeacht zijn seksuele voorkeur. Hier is geen plaats voor discriminatie.” (TOGH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier