Ieper heeft sinds kort twee cannabiswinkels in dezelfde straat

Joran Usal en zijn vriendin Leen Bonte baten cannabiswinkel De Boeren in de Boterstraat uit. © TP
Redactie KW

De Boterstraat, een van de belangrijkste winkelstraten van Ieper, heeft er op korte tijd twee nieuwe winkels bij, die legale cannabis verkopen. De Boeren, die al een zaak heeft in Kortrijk, opende onlangs de deuren en wordt uitgebaat door Joran Usal en zijn vriendin Leen Bonte.

“Wij zijn een legale cannabisverdeler, maar bieden veel meer aan, waaronder oliën, superfoods, koffie, versgeperste sinaasappelsap en smoothies”, vertelt Joran. “We zetten in op beleving door onze klanten te laten proeven en workshops te geven.” TAIZO Parfumerie & Beautyarrangements, dat ook recent de deuren opende en onder meer legale cannabis aanbiedt, ligt vlakbij De Boeren.

“De timing is volgens mij eerder toevallig”, aldus Joran. “Cannabiswinkels zijn in opmars. Ieper heeft nu in korte tijd twee winkels.” Volgens schepen van Economie Diego Desmadryl (Open Ieper) volgen stad, politie en de hogere overheid op of de producten voldoen aan de opgelegde normen. “Momenteel zijn alle certificaten ingediend bij de stad en er zijn controles.”

(TP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier