Ieper en Poperinge richten coronameldpunten op

Redactie KW

Met nieuwe meldpunten willen steden en gemeenten een forum en antwoord bieden op bezorgdheden van hun inwoners. Ook wie nood heeft aan een babbel kan er terecht.

Omdat heel wat mensen met een pak praktische vragen zitten, lanceren de stad Ieper en Poperinge coronameldpunten op.

Ieper telefonisch en via e-mail te bereiken

In Ieper is het meldpunt te bereiken op het gratis telefoonnummer 080098900 en via het e-mailadres corona@ieper.be. Burgers kunnen er tijdens de kantooruren en op zaterdagvoormiddag terecht met vragen over het coronavirus en de gevolgen daarvan in Ieper. Je kan er ook problemen melden. Handelaars, horeca, bedrijven en zelfstandigen die zich zorgen maken, mogen ook contact opnemen. Het meldpunt stelt de ondernemers dan in contact met specialisten op de dienst lokale economie.

“Bij het meldpunt kan je ook terecht wanneer je hulp nodig hebt of eenzaam voelt”, klinkt het bij de stad. “Het meldpunt brengt de burgers in contact met de hashtag #ieperhelpt, want daar kan je terecht voor een korte babbel of praktische hulp met boodschappen of een wandeling met de hondje. Rechtstreeks bellen of mailen kan je ook via 057 203 778 of zorgnetwerk@Ieper.be“. Een medewerker van de dienst onthaal wordt daarvoor speciaal vrijgesteld en probeert zoveel mogelijk antwoorden en oplossingen aan te reiken.

3 telefonische meldpunten in Poperinge

In Poperinge worden 3 telefonische meldpunten ingericht die 7 dagen op 7 bereikbaar zijn van 8 tot 20 uur. Het meldpunt Poperinge Helpt beantwoordt alle vragen rond hulp- en zorginitiatieven zoals welzijn, sociale zaken, seniorenzorg, kinderopvangen woonzorgcentrum op 057346500. Het meldpunt Economie voor handelaars, horeca, bedrijven en zelfstandigen is te bereiken op 057346628. Alle overige vragen kunnen gesteld worden via een algemeen meldpunt op 057346660 of corona@poperinge.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.