Iedereen Zingt op eerste kerst- en winterconcert in Vijve

Enkele van de deelnemers aan het kerst- en winterconcert. © IVD
Redactie KW

Op zondag 16 december voeren de leerlingen van de stedelijke kunstacademie van Waregem en het projectkoor om 17 uur een kerst- en winterconcert op in de Sint-Eligiuskerk.

“Een paar maanden geleden lanceerde ik het idee Iedereen Zingt, waarbij het uiteraard de bedoeling was om zoveel mogelijk mensen samen aan het zingen te krijgen“, verklaart Melanie De Bleeckere, docente zang, musical, koor en muziekinitiatie aan de stedelijke kunstacademie van Waregem. “Ondertussen hebben wij met dat projectkoor al mooie muzikale stappen kunnen zetten. Dat project heb ik dan ook geïntegreerd in ons komend kerst-en winterconcert, dat opgevoerd wordt door de studenten van de Waregemse kunstacademie, samen met dat projectkoor.”

Muziekinitiatie

Elk jaar geven wij een kerstconcert omdat wij het fijn vinden om in deze periode van het jaar kerstmuziek te brengen. Door pastoor Patrick Leenknecht leerde ik de stemmige parochiekerk van Sint-Eloois-Vijve kennen en dat lijkt mij de ideale locatie voor dit concert. Koster Filip Raes zal de kerk helemaal omtoveren in kerstsfeer en Bert De Meyer zorgt voor de sfeervolle verlichting. Samen met de mooie muziek zal het een hartverwarmend en vriendschappelijk kerstconcert worden. Wij brengen een gevarieerd programma met solisten en koor. Sinds dit jaar geef ik ook muziekinitiatie aan zes- en zevenjarigen en zij zullen in Sint-Eloois-Vijve voor de allereerste keer optreden. Zij kijken er trouwens enorm naar uit. Niet allen jong en oud zal echter zingen, maar ook het publiek mag mee zingen, want mijn motto is Muziek is voor iedereen en iedereen mag meezingen!” (IVD)

Info: kerstwinterconcert@gmail.com.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier