Iedereen draagt steentje bij voor kerstsfeer WZC Sint-Bernardus

Hoewel er niet uitbundig mag gefeest worden, waait er een uitzonderlijke en bijzonder warme eindejaarssfeer doorheen woonzorgcentrum Sint-Bernardus in De Panne. Zo werden de bewoners onder andere overstelpt met hartverwarmende boodschappen en attenties van scholen en buurtbewoners.

De kleuters van de Sint-Pietersschool en juf Mieke met hun kerstkunstwerkjes.
De kleuters van de Sint-Pietersschool en juf Mieke met hun kerstkunstwerkjes.

Enkele weken geleden lanceerden directie en personeel van WZC Sint-Bernardus een oproep via de sociale media. “Stuur onze bewoners een kerstwens met een warme boodschap”, klonk het toen. Aan die oproep werd massaal gevolg gegeven. Het openmaken van de grote kerstbrievenbus was dan ook een spannend moment. In de brievenbus zaten maar liefst 500 kerstboodschappen voor de bewoners.

Knuffelbeer

Het derde kleuterklasje van de Sint-Pietersschool Adinkerke-De Panne leverde samen met juf Mieke een pakket met zelfgemaakte kunstwerkjes af. Ook de leerlingen van het vijfde en zesde middelbaar verzorging van het Annuntiata-Instituut uit Veurne hadden voor een creatieve kerstverrassing gezorgd, net als de leerlingen van de basisschool van het Immaculata-Instituut De Panne.

De kleine Thibault was apetrots toen hij zijn mand met kleurrijke kerstwensen voor elke bewoner kwam afgeven, samen met zijn mama en zijn knuffelbeer. Die knuffelbeer liet hij zelfs achter , want Thibault vond dat hij de kerstdagen van de bewoners wel enkele dagen mocht opvrolijken.

All I Want for Christmas is You

Ook de medewerkers van het WZC lieten zich niet onbetuigd. “De voorbije maanden zijn er talloze filmpjes gemaakt op het liedje ‘Jerusalema’”, zegt directeur Frank Vanfleteren. “We wilden niet de zoveelste in de rij zijn. Zo groeide het idee om voor de kerst- en nieuwjaarsdagen een video te maken. Onze medewerkers waren enthousiast om hieraan mee te werken . De reacties waren zeer positief.”

“Het nummer ‘All I Want for Christmas is You’ van Mariah Carey schept meteen de warme sfeer. Ons filmpje op Youtube is ondertussen meer dan 5.200 bekeken. We bereikten met ons filmpje meer dan 11.000 mensen, die we in naam van Sint-Bernardus allemaal mooie kerstdagen en een warm 2021 wensen!” Bekijk hier het filmpje van WZC Sint-Bernardus.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.