"Alle brave kindjes krijgen zoets", dat is helaas niet waar voor alle kinderen, weet Inge Goemaere van KWB Moorsele. "Wat je van de Sint krijgt heeft weinig te maken met hoe flink je bent geweest, wel eerder met de financiële situatie van de ouders. KWB heeft in de sinterklaasperiode extra aandacht voor gezinnen die het moeilijk hebben, daarom organiseren wij samen met beweging.net en het Sociaal Huis - het vroegere OCMW - opnieuw de actie 'Ieder Kind een Sint'."

Elk kind verdient cadeau

Het doel van de organisatie is om de rollen om te keren, ze nodigen kinderen uit een stuk speelgoed mee te geven met de Sint. Het speelgoed wordt dan bezorgd aan die kinderen die het minder breed hebben. "Dat zijn er heel wat", is Inge Goemaere overtuigd. "België heeft een van de hoogste kinderarmoedecijfers van Europa, in Vlaanderen groeit nog steeds ruim een op tien kinderen op in armoede. Die kinderarmoede moet dan ook een strategische prioriteit zijn. Helaas hebben de maatregelen van de regering zoals de verhoging van de BTW op elektriciteit en de invoering van het groeipakket - de nieuwe kinderbijslag - het omgekeerde effect. Dat is merkbaar in de scholen waar facturen onbetaald blijven of leerlingen geen boeken kunnen kopen."

Het initiatief 'Ieder Kind een Sint' wil drie doelen realiseren. "Ieder kind verdient een cadeau, dat op de eerste plaats", stelt Inge. "We merken ook dat heel wat speelgoed best een tweede leven aankan, dat komt de duurzaamheid ten goede. En tenslotte willen we ook de ouders en kinderen bewustmaken en het thema 'armoede en uitsluiting' ter sprake brengen in de huiskamer."

Speelgoedwinkel

Op zaterdag 23 november tussen 10 en 12 uur is de Sint aanwezig in OC De Stekke, daar kunnen de kinderen één goed stuk speelgoed overhandigen aan Sinterklaas. "Wij vragen om vooraf het speelgoed goed te reinigen en na te kijken dat het niet stuk is", zegt Inge Goemaere. "En in het geval van puzzels en gezelschapspelen, ervoor te zorgen dat die ook volledig zijn."

De organisatie vraagt ook geen speelgoed op batterijen of pluchen knuffels - wegens niet hygiënisch - mee te brengen. Het ingezamelde speelgoed gaat naar het Sociaal Huis waar de maatschappelijk werkers een speelgoedwinkel inrichten. Zij bekijken wie van hun cliënten hierdoor het meest geholpen zijn en nodigen hen uit naar de speelgoedwinkel." De Sint ontvangt het speelgoed op zaterdag 23 november tussen 10 en 12 uur in OC De Stekke. Voor meer informatie kan je terecht bij Francis Lechantre op 0491 25 32 05 of Inge Goemaere op 0486 24 46 08.

"Alle brave kindjes krijgen zoets", dat is helaas niet waar voor alle kinderen, weet Inge Goemaere van KWB Moorsele. "Wat je van de Sint krijgt heeft weinig te maken met hoe flink je bent geweest, wel eerder met de financiële situatie van de ouders. KWB heeft in de sinterklaasperiode extra aandacht voor gezinnen die het moeilijk hebben, daarom organiseren wij samen met beweging.net en het Sociaal Huis - het vroegere OCMW - opnieuw de actie 'Ieder Kind een Sint'."Het doel van de organisatie is om de rollen om te keren, ze nodigen kinderen uit een stuk speelgoed mee te geven met de Sint. Het speelgoed wordt dan bezorgd aan die kinderen die het minder breed hebben. "Dat zijn er heel wat", is Inge Goemaere overtuigd. "België heeft een van de hoogste kinderarmoedecijfers van Europa, in Vlaanderen groeit nog steeds ruim een op tien kinderen op in armoede. Die kinderarmoede moet dan ook een strategische prioriteit zijn. Helaas hebben de maatregelen van de regering zoals de verhoging van de BTW op elektriciteit en de invoering van het groeipakket - de nieuwe kinderbijslag - het omgekeerde effect. Dat is merkbaar in de scholen waar facturen onbetaald blijven of leerlingen geen boeken kunnen kopen." Het initiatief 'Ieder Kind een Sint' wil drie doelen realiseren. "Ieder kind verdient een cadeau, dat op de eerste plaats", stelt Inge. "We merken ook dat heel wat speelgoed best een tweede leven aankan, dat komt de duurzaamheid ten goede. En tenslotte willen we ook de ouders en kinderen bewustmaken en het thema 'armoede en uitsluiting' ter sprake brengen in de huiskamer." Op zaterdag 23 november tussen 10 en 12 uur is de Sint aanwezig in OC De Stekke, daar kunnen de kinderen één goed stuk speelgoed overhandigen aan Sinterklaas. "Wij vragen om vooraf het speelgoed goed te reinigen en na te kijken dat het niet stuk is", zegt Inge Goemaere. "En in het geval van puzzels en gezelschapspelen, ervoor te zorgen dat die ook volledig zijn."De organisatie vraagt ook geen speelgoed op batterijen of pluchen knuffels - wegens niet hygiënisch - mee te brengen. Het ingezamelde speelgoed gaat naar het Sociaal Huis waar de maatschappelijk werkers een speelgoedwinkel inrichten. Zij bekijken wie van hun cliënten hierdoor het meest geholpen zijn en nodigen hen uit naar de speelgoedwinkel." De Sint ontvangt het speelgoed op zaterdag 23 november tussen 10 en 12 uur in OC De Stekke. Voor meer informatie kan je terecht bij Francis Lechantre op 0491 25 32 05 of Inge Goemaere op 0486 24 46 08.