De Kiekefretter heeft maar liefs 64 dienstjaren achter de rug met zijn ups en downs. "We kwamen hier vaak op zondag onze kip ophalen. We herinneren ons vooral de geur die we van ver konden ruiken en het verorberen ervan thuis op ons terras. We moeten nu op zoek gaan naar een nieuwe"...

De Kiekefretter heeft maar liefs 64 dienstjaren achter de rug met zijn ups en downs. "We kwamen hier vaak op zondag onze kip ophalen. We herinneren ons vooral de geur die we van ver konden ruiken en het verorberen ervan thuis op ons terras. We moeten nu op zoek gaan naar een nieuwe", besluit Chris V. uit Kortrijk.Eigenares Tania en dochter Sarah willen zich nu ten volle focussen op de nieuwe eventlocatie die vorig jaar uit de grond gestampt werd. "Ik was gisteren tot na middernacht aan het werk op de hoeve en moest hier deze ochtend terug staan voor onze traiteurzaak. Je kan dat even volhouden maar week na week lukt dat niet. Het was een moeilijke beslissing maar de knoop moest doorgehakt worden" besluit een emotionele Tania nog. Ook dochter Sarah wil zich volledig focussen op De Blauwpoorte. "Vanaf maart 2020 komt er een nieuwe silhouettetent waardoor we de capaciteit nog kunnen vergroten. Daarnaast biedt onze locatie ongekende mogelijkheden voor de klanten en dat moeten we optimaal benutten. We willen geen half werk afleveren en dus moeten we keuzes maken."Wie voor de laatste keer een kip aan't spit wil gaan aankopen, genieten van de rustieke geur of gewoon nog eens een voet in de traiteurzaak zetten, kan dat op zondag 30 juni nog doen. Vanaf dan is het definitief over en out. "We hebben geen opvolgers voor De Kiekefretter dus het kan niet in de familie blijven" betreurt de eigenares het nog.