Porsche van Maradona onder de veilinghamer: voertuig dat in Vichte werd bewaard brengt 483.000 euro op

© BELGA/GF
© BELGA/GF
Redactie KW

Een zilvergrijze Porsche 911, die nog eigendom van Diego Maradona was, heeft bij het internationale veilinghuis Bonhams 483.000 euro opgebracht. De exclusieve wagen werd in afwachting van de veiling bewaard in een loods in Vichte. “Mijn zoon Gregory verkoopt de wagen bij Bonhams”, verduidelijkt zaakvoerder Erik Tuytens.

Diego Armando Maradona overleed op 25 november vorig jaar, maar de misschien wel beste voetballer aller tijden blijft tot de verbeelding spreken. En ook de wagens waar ‘Pluisje’ ooit mee reed, doen het hart van heel wat voetbal- en autoliefhebbers sneller kloppen.

Het internationale veilinghuis Bonhams verkocht een zilvergrijze Porsche 911 van 1992 die nog eigendom was van de betreurde voetbalheld. Tijdens het seizoen 1992-1993, toen hij voor FC Sevilla uitkwam, had hij de prachtige wagen als vervoersmiddel. Het was tevens de laatste auto die Maradona op Europese grond bestuurde, want daarna verkaste hij naar Newell’s Old Boys in zijn thuisland Argentinië.

Olaf Verhaeghe
Olaf Verhaeghe

De Porsche 911 stond in afwachting van zijn nieuwe eigenaar opgeslagen in een loods in Vichte. “Dit is toch een van de meest exclusieve wagens die we ooit in bewaring hebben genomen”, zegt zaakvoerder Erik Tuytens. “Mijn zoon, Gregory Tuytens, is autospecialist bij Bonhams en zo kwam de wagen bij ons terecht. In normale tijden zou er een fysieke veiling georganiseerd worden, maar door de coronacrisis is dit momenteel niet aan de orde. Daarom werd de wagen online geveild en van hieruit vertrekt de bolide naar een nieuwe thuis.”

Slechts 1.200 van gebouwd

De veilinghamer tikte vandaag af op 483.000 euro. Dat is heel wat meer dan de 200.000 euro waarop gehoopt werd. Van de Porsche in kwestie zijn er over een periode van twee jaar slechts 1.200 stuks gebouwd. Met een 3,6 liter motor van 250 pk was de sportwagen goed voor een topsnelheid van 260 km/u.

Maradona werd vaak in de auto gezien van en naar voetbaltrainingenMet de Porsche 911 werd de voetballer in Spanje nog door de politie aan de kant gezet omdat hij een rood verkeerslicht had genegeerd en aan 180 kilometer per uur door het stadscentrum van Sevilla scheurde. De auto was 20 jaar eigendom van een inwoner van Mallorca en ging toen over in Franse handen. Momenteel heeft de auto 120.000 km op de teller. (PVH/Belga)

 ©BENOIT DOPPAGNE BELGA
©BENOIT DOPPAGNE BELGA
 ©BENOIT DOPPAGNE BELGA
©BENOIT DOPPAGNE BELGA

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.