Iconisch dorpszicht in Koolskamp onder de sloophamer

Dit historisch pand verdwijnt onder de sloophamer.© JM
Dit historisch pand verdwijnt onder de sloophamer.© JM
Jan Maeseele
Jan Maeseele Medewerker KW

Wie Koolskamp binnenrijdt via de Tieltstraat, kan zien dat een iconisch dorpszicht aan het verdwijnen is.

De woning in kwestie, een historisch pand, werd het laatst bewoond door Regina Devriese die er enkele jaren geleden op 99-jarige leeftijd overleden is. Voor haar woonden er twee generaties Devriese. Gemeentesecretaris Henri Devriese was de bouwheer. Na hem was gemeentesecretaris Maurice Devriese de volgende bewoner

Vervallen

“We hebben er eerst aan gedacht om de woning te renoveren. Maar het pand staat al een hele poos leeg en was in vervallen staat. Renoveren had geen zin”, zegt Ivo Roels van Alduva en Crelan die er een bank en verzekeringskantoor zal in onderbrengen. Bij het optrekken van het gloednieuw gebouw moet men vijf meter achteruit bouwen. “Naast de kantoorruimte zal het achterste gedeelte van het nieuwe pand verhuurd worden als woning”, vervolgt Ivo.

Geen kluizen meer

Momenteel heeft de overnemer twee kantoren op het Dorpsplein in Koolskamp. Beiden gaan dicht. Er is ook nog een filiaal in Ardooie dat behouden blijft. In het nieuwe kantoor aan de Tieltstraat zal er een onthaalruimte zijn, een bankautomaat, ruimtes voor gesprekken met een medewerker en een kantoorlandschap voor de negen medewerkers. “Geen kluizen meer, want daar is nauwelijks nog vraag naar sinds het verdwijnen van kasbons en andere waardepapieren”, zegt Ivo Roels.

Alduva en Crelan hopen eind volgend jaar in het nieuwe kantoor hun activiteiten te kunnen ontplooien.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier