Zo zijn er een 95 tal vrijwilligers geregistreerd bij de gemeente over de verschillende diensten heen. Zo zijn er vrijwilligers aan de slag in het consultatiebureau voor het jonge kind, in het dienstencentrum De Ster, de minder mobielen centrale, de bibliotheek, het milieu met de zwerfvuilpeters, de sport met de bewegwijzeringpeters, bij de technische dienst en in Huize Zonnevreugde. Van al die vrijwilligers gaven er 57 gevolg aan de uitnodiging van de gemeente om samen te genieten van een etentje in Feestzaal 't Wit Paard in Ichtegem. Ze werden er door het gemeentebestuur getrakteerd op een etentje en bedankt voor hun belangeloze inzet. Johan D'Hondt (72) uit de Mexicostraat is een van hen. "Ik ben gepensioneerd kinesist", vertelt Johan.

"Ik ben een tweetal jaar actief als vrijwilliger in de bib in Ichtegem, maar ook als mooimaker. Ik loop dus af en toe de Mexicostraat, de Swolstraat en een stukje van de Brouwerijstraat af en verzamel er het zwerfvuil. Vaak doe ik dat met de kleinkinderen, die vinden dat enorm plezant. Maar naast vrijwilliger voor de gemeente zet ik mij ook in voor Natuurpunt. Ik maak er deel uit van een groepje vrijwilligers die zichzelf de Zilvervossen noemen. Je kan natuurlijk al raden waarom. We onderhouden de Maskobossen in Jabbeke. Ik ga ook regelmatig kijken naar mijn kleinzoon die aan atletiek doet in Torhout en zie dat ze daar wel nog een jurylid kunnen gebruiken, misschien neem ik er dat wel nog bij. Het leuke aan mijn vrijwilligerswerk is dat ik het op eigen tempo kan doen."

(RI)

Zo zijn er een 95 tal vrijwilligers geregistreerd bij de gemeente over de verschillende diensten heen. Zo zijn er vrijwilligers aan de slag in het consultatiebureau voor het jonge kind, in het dienstencentrum De Ster, de minder mobielen centrale, de bibliotheek, het milieu met de zwerfvuilpeters, de sport met de bewegwijzeringpeters, bij de technische dienst en in Huize Zonnevreugde. Van al die vrijwilligers gaven er 57 gevolg aan de uitnodiging van de gemeente om samen te genieten van een etentje in Feestzaal 't Wit Paard in Ichtegem. Ze werden er door het gemeentebestuur getrakteerd op een etentje en bedankt voor hun belangeloze inzet. Johan D'Hondt (72) uit de Mexicostraat is een van hen. "Ik ben gepensioneerd kinesist", vertelt Johan. "Ik ben een tweetal jaar actief als vrijwilliger in de bib in Ichtegem, maar ook als mooimaker. Ik loop dus af en toe de Mexicostraat, de Swolstraat en een stukje van de Brouwerijstraat af en verzamel er het zwerfvuil. Vaak doe ik dat met de kleinkinderen, die vinden dat enorm plezant. Maar naast vrijwilliger voor de gemeente zet ik mij ook in voor Natuurpunt. Ik maak er deel uit van een groepje vrijwilligers die zichzelf de Zilvervossen noemen. Je kan natuurlijk al raden waarom. We onderhouden de Maskobossen in Jabbeke. Ik ga ook regelmatig kijken naar mijn kleinzoon die aan atletiek doet in Torhout en zie dat ze daar wel nog een jurylid kunnen gebruiken, misschien neem ik er dat wel nog bij. Het leuke aan mijn vrijwilligerswerk is dat ik het op eigen tempo kan doen." (RI)