Hypnosis Dance Academy uit Roeselare wordt groenste dansschool van het land

Steve Burggraeve met zijn vrouw Sally Peire en tussen hen in Emilie Houwen van E-Dance. (foto JCR) © (foto JCR)
Redactie KW

De Hypnosis Dance Academy nam haar intrek in het gloednieuwe en klimaatvriendelijke pand in de Groenestraat. Het dansinstituut breidt ook zijn activiteiten verder uit door de overname van E-Dance van Emilie Houwen. “Een droom gaat hier in vervulling”, glunderen Steve en Sally.

Er beweegt wat in het danswereldje. In de Groenestraat valt het nieuwe gebouw van Hypnosis Dance Academy meteen op. Op enkele honderden meters van hun vorige locatie bouwden Steve Burggraeve en Sally Peire een klimaatneutraal danscentrum dat nauw samenwerkt met de buren van het MSKA.

“We hebben het pand met eigen middelen gebouwd op grond van de GO-school die we in erfpacht huren”, vertellen Steve Burggraeve en Sally Peire. “We worden er allebei beter van. Overdag zal het MSKA er die sportlessen geven die passen in dit concept.”

Ligweide

“Na school en op zaterdag vinden hier onze fun- en challengelessen plaats verspreid over drie dansstudio’s en een privéstudio. Onze cursisten kunnen in het hypermoderne pand verder gebruik maken van chillzones, een ligweide, een winkeltje met danskledij en een geluidsdichte studeerruimte voor wie voor of na een les of tussen twee cursussen door de tijd nuttig wil doorbrengen. Er is ook een gezellige bar.”

Hypnosis Dance Academy, goed voor 1.200 vierkante meter dansplezier, is gerealiseerd met de steun van Sport Vlaanderen en is volledig klimaatneutraal. “Ik ben daar, als master in de geografie, erg mee begaan en met dit pand bewijzen we dat het kan”, gaat Steve Burggraeve verder.

“We zijn echt wel voorlopers op dit gebied. Het gebouw is uitgerust met tien warmtepompen, een warmteboiler en 42 zonnepanelen. We gebruikten bij de bouw alleen duurzame materialen. Alle geproduceerde warmte wordt gerecupereerd.”

Overname E-Dance

Hypnosis, die een 1.100-tal cursisten bereikt, breidt haar activiteiten dit voorjaar nog verder uit. “We nemen de dansschool E-Dance van Emilie Houwen in de Langebrugstraat over. Zij moet er jammer genoeg wegens gezondheidsredenen mee stoppen. Het is een overname waarbij we de gezellige familiesfeer van haar danscentrum en zowat al haar activiteiten willen behouden. E-Dance wordt Hypnosis Dance Academy Haven waar we vooral het accent zullen leggen op funlessen. De Groenestraat krijgt als naam Hypnosis Dance Academy Basecamp en daar zullen naast funlessen ook de challengelessen plaatsvinden voor de gevorderden. Aan de haven zal het MSKA de lessen van haar optie dans in het middelbaar onderwijs organiseren. In het Basekamp vindt dan weer de Dansacademie van het MSKA, de topsportdansschool, een thuis.”

Zomerkampen

De samenwerking met het MSKA is zeer vergaand. “Naast de grond die we huren en hun lessen die hier doorgaan, willen we tijdens de zomer ook danskampen organiseren. Dat zelfs in combinatie met overnachtingen in het internaat van de school die net naast de dansschool ligt. We mikken op geïnteresseerden uit de heel ruime regio.”

Ook danscentrum in Langebugstraat blijft behouden

Hypnosis vzw stelt haar gebouwen trouwens ook open voor het grote publiek. De ruimte kan buiten de school- en dansuren privaat worden afgehuurd voor een activiteit of een feestje.

“We werken hier zelf ook arrangementen voor uit. En we willen het aanbod nog verder uitbreiden met bijvoorbeeld rolstoeldans en koppeldans. Verder is er nu ruimte en tijd om speciale dansevenementen te organiseren met bekende binnenlandse en internationale choreografen. Zij kunnen hier professioneel werken en zelfs verblijven in onze loft”, besluit Steve Burggraeve. (BCR)

Meer info op www.hdac.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier