Hyde The Jekyll allereerste band op nieuwe Trax-podium in Roeselare

Hyde The Jekyll is vereerd te mogen openen: © Stefaan Beel
Redactie KW

Muzieklievend Roeselare kijkt er al lang naar uit: de nieuwe concertzaal op de Trax-site opent dit weekend de deuren. De Roeselaarse band Hyde The Jekyll mag de spits afbijten en staat als allereerste band op het nieuwe podium.

Dit weekend opent de nieuwe polyvalente zaal op de Trax-site feestelijk de deuren. Het concert van Hooverphonic en SX op zaterdag was in amper enkele minuten uitverkocht. Maar ook op vrijdag kan je al genieten van muziek in de nieuwe Trax-zaal. In het kader van Lokale Helden, een initiatief van Poppunt dat over heel Vlaanderen lokale bands in de spotlights zet, kan je in Trax kennismaken met Onset, Blain, Lost Baron, Idiots en Hyde The Jekyll. Deze laatste vierkoppige band krijgt de eer om als eerste het nieuwe podium in te spelen.

Blues en rockabilly

Hyde The Jekyll, dat zijn Jonas Van de Walle (gitaar en backing vocals), Davy Dehullu (leadzang en gitaar), Jan Vankeirsbilck (drums) en Sofie Reynaert (contrabas en backing vocals). Hun sound houdt het midden tussen blues en rockabilly, met een duister kantje eraan. “Er bestaat zoiets als Hyde The Jekyll-muziek, alleen is het nog niet zo gekend”, lacht Sofie, “We krijgen vaak de reactie dat we een eigen typische sound hebben, en dat is ook precies wat we willen doen.” Hyde The Jekyll speelde aanvankelijk covers waaraan ze telkens een eigen twist gaven. Maar na een tijd begon het bij leadzanger Davy toch te kriebelen om zelf nummers te schrijven. “Sindsdien maken we dus ook eigen nummers”, vertelt Jan. “Davy geeft daarbij telkens de voorzet, meestal is het dan aan Jonas om binnen te koppen en het nummer van de juiste sound te voorzien.”

Braaf vs duister

Alle leden van Hyde the Jekyll wonen en/of werken in Roeselare, het is ook in Roeselare dat de vier elkaar leerden kennen. “Het zijn onze kinderen en de stedelijke basisschool De Brug die Hyde The Jekyll samenbrachten. Onze kinderen zitten er allemaal op school en Jan geeft er les”, vertelt Sofie. “Jonas, Davy en ik kennen elkaar via onze kinderen en speelden al een tijdje samen. Voor het schoolfeest van De Brug vormden we een tweetal jaar geleden een gelegenheidsgroepje om het schoollied te brengen. Tijdens de soundcheck voor ons optreden begonnen we wat samen te spelen met Jan, en zo is ook hij erbij gekomen.”

Normaal spelen we voor beperkt publiek, dit wordt dus iets heel anders

“Eigenlijk gaan we dus gewoon allemaal braafjes door het leven, terwijl onze muziek eerder wat duister klinkt”, gaat Davy verder. “Vandaar ook onze naam”, verklaart Sofie. “Hyde the Jekyll is eigenlijk ons duistere alter ego, en dat hoor je ook in onze muziek.”

Het is geen toeval dat Hyde The Jekyll op het podium van Trax terechtkomt. “We hebben op verschillende manieren een link met Trax”, vertelt Davy. “Zelf heb ik nog op het podium gestaan van het allereerste Trax-festival, toen nog met de band Mono Sapiens. Jonas is met het architectenbureau Bildt dan weer mee verantwoordelijk voor het ontwerp van de nieuwe Trax-zaal. Roeselare had wel nood aan zo’n polyvalente zaal, dus we zijn blij dat die er nu is. Ook het feit dat de zaal niet alleen staat, maar deel uitmaakt van een breder concept, maakt Trax extra aantrekkelijk.”

De vier zijn blij om de nieuwe concertzaal te mogen openen, maar voelen tegelijk ook een portie gezonde stress. “Door onze drukke jobs doen we eigenlijk niet zo heel veel optredens en meestal staan we in cafés voor een beperkt publiek. Eerder namen we al deel aan de Huiskamerconcerten, maar ook dat was heel kleinschalig. We zijn het dus niet gewoon om voor zo’n 800 man te spelen, maar we zien het zitten en we zijn benieuwd naar de reacties!”, lacht Sofie.

Na hun concert in Trax treedt Hyde The Jekyll op 19 oktober op in de Cowboy Up in Oostkamp. Je kan de band volgen op Facebook en Instagram: @hydethejekyllband.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier