https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Huwen kan voortaan op Sint-Pietersplein

Het Sint-Pietersplein kan voor periode juni tot en met oktober toegevoegd worden aan de locaties waar huwelijken kunnen voltrokken worden. © GST
Redactie KW

In Oostkamp kunnen burgerlijke huwelijken voortaan worden voltrokken op het Sint-Pietersplein. Dat heeft de gemeenteraad donderdag beslist.

Burgerlijke huwelijken konden lange tijd alleen worden voltrokken in het gemeentehuis of in Oostcampus. De wet van 12 juli 2009 zorgde voor een aanpassing van het Burgerlijk Wetboek waardoor de gemeenteraad de locaties voor het huwelijk kan bepalen op het grondgebied van de gemeente, tussen de neutrale openbare plaatsen waarvan de gemeente het gebruiksrecht heeft.

Nu de maatregelen die de federale overheid oplegt om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan meer en meer worden versoepeld en opnieuw meer mensen in de raadzaal mogen aanwezig zijn om de voltrekking van een huwelijk bij te wonen, is het belangrijk dat de afstand van 1,5 meter tussen de aanwezigen kan gewaarborgd blijven.

Veilige omstandigheden

De raadzaal in het vroegere gemeentehuis is voldoende groot om het toegelaten aantal mensen in veilige omstandigheden te ontvangen, maar het Sint-Pietersplein leent er zich er eveneens toe om in de zomer, bij goed weer als locatie te dienen om huwelijken te voltrekken. Het Sint-Pietersplein kan voor periode juni tot en met oktober toegevoegd worden aan de locaties waar huwelijken kunnen voltrokken worden.

Hoe alles precies in zijn werk zal gaan en hoe alles zal verlopen moet nog verder worden uitgewerkt, weet schepen Katrien Talloen ons na de raad te vertellen. “Eerst moest deze mogelijkheid goedgekeurd worden en nu gaan we alle facetten van deze beslissing omzetten in een praktische uitvoering.”

Evaluatie na oktober

Deze beslissing kadert in actieplan om meer klantgericht te werken en om passende aandacht te besteden aan gebeurtenissen in het leven van de inwoners zoals geboorte, verwerven Belgische nationaliteit, huwelijk, jubilea, overlijden. Deze maatregel geldt nu tot eind oktober. Daarna volgt een evaluatie. (GST)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten