Toen zijn nichtje vijf maanden geleden in het huwelijksbootje stapte, lieten haar vrienden een fijn cadeautje achter in de tuin. "Ze hadden er een hangbuikvarken gedropt. En ja, hoe gaat dat dan hé?! Zij hadden geen plaats om dat zwijn te houden en nonkel Johan heeft dan maar zichzelf opgeofferd en dat huwelijkscadeau geadopteerd", lacht Johan Dewulf.

De Aartrijkenaar doopte het hangbuikzwijntje Louise, liet zijn kippen plaats ruimen voor zijn zwartharige deerne en bouwde haar een zwienekot. Wat hij toen niet wist, was dat Louise op dat ogenblik in haar sowieso al bolle buikje een achtling droeg. "Op een dag, ik had ze toen al twee en een halve maand, kom ik aan Louise haar park en zag ik iets wat op het eerste ogenblik leek op een hoop onkruid. Maar toen ik dichter ging kijken, zag ik acht biggen liggen. Louise had een nest gemaakt voor haar kersverse kroost... Ik kon mijn ogen eerst niet geloven, want ik had totaal niet in het snotje dat Louise zwanger was. Mijn huwelijkscadeau had zich vermenigvuldigd. Acht voor de prijs van één dus..." (lacht)

Geen zeven geitjes maar biggetjes

"Van de acht biggen is er eentje gestorven in het kraambed van de moeder, als ik het zo kan noemen. Het zijn echte schatjes, maar ik heb er jammer genoeg de plaats niet voor om ze allemaal te houden. Ze zijn nu twee en een halve maand oud en ze groeien natuurlijk, dus ik wil zes biggen wegdoen. Moeder Louise hou ik uiteraard zelf en dan nog een biggetje", zegt Johan terwijl hij vertederd toekijkt hoe zijn 'schatjes' aan het eten zijn.

Hangbuikzwijnen komen vooral voor in Vietnam en China, zijn kleiner dan een gewoon varken en hebben een gedrongen kop en spitse oren, zo leert Wikipedia ons. De buik van het beestje hangt vaak tot aan de grond door zijn korte pootjes, vandaar zijn naam. Moeder Louise is zwart, de jongen - vier mannetjes en drie vrouwtjes - zijn bruin en zwart.

Een huisdier zoals een hond

"Het zijn hele rustige dieren. Eigenlijk zijn het ideale huisdieren voor buiten. Ze zijn niet agressief en je kunt ze zo tam maken als een hond. Ik had Louise nog niet lang of ik nam haar al mee de tuin in. En als ze weer naar haar kot moet, luistert ze."

Johan heeft de hangbuikvarkentjes laten oormerken en registreren. "Waardoor ze perfect in orde zijn met de reglementering. Wie geïnteresseerd is, mag contact met mij opnemen en eens komen kijken. De hangbuikzwijntjes zijn niet voor consumptie. Het enige wat ze nodig hebben, is een kotje, een beetje beloop en eten."

Johan Dewulf is telefonisch te bereiken op 0476 83 07 30.

Toen zijn nichtje vijf maanden geleden in het huwelijksbootje stapte, lieten haar vrienden een fijn cadeautje achter in de tuin. "Ze hadden er een hangbuikvarken gedropt. En ja, hoe gaat dat dan hé?! Zij hadden geen plaats om dat zwijn te houden en nonkel Johan heeft dan maar zichzelf opgeofferd en dat huwelijkscadeau geadopteerd", lacht Johan Dewulf. De Aartrijkenaar doopte het hangbuikzwijntje Louise, liet zijn kippen plaats ruimen voor zijn zwartharige deerne en bouwde haar een zwienekot. Wat hij toen niet wist, was dat Louise op dat ogenblik in haar sowieso al bolle buikje een achtling droeg. "Op een dag, ik had ze toen al twee en een halve maand, kom ik aan Louise haar park en zag ik iets wat op het eerste ogenblik leek op een hoop onkruid. Maar toen ik dichter ging kijken, zag ik acht biggen liggen. Louise had een nest gemaakt voor haar kersverse kroost... Ik kon mijn ogen eerst niet geloven, want ik had totaal niet in het snotje dat Louise zwanger was. Mijn huwelijkscadeau had zich vermenigvuldigd. Acht voor de prijs van één dus..." (lacht)"Van de acht biggen is er eentje gestorven in het kraambed van de moeder, als ik het zo kan noemen. Het zijn echte schatjes, maar ik heb er jammer genoeg de plaats niet voor om ze allemaal te houden. Ze zijn nu twee en een halve maand oud en ze groeien natuurlijk, dus ik wil zes biggen wegdoen. Moeder Louise hou ik uiteraard zelf en dan nog een biggetje", zegt Johan terwijl hij vertederd toekijkt hoe zijn 'schatjes' aan het eten zijn.Hangbuikzwijnen komen vooral voor in Vietnam en China, zijn kleiner dan een gewoon varken en hebben een gedrongen kop en spitse oren, zo leert Wikipedia ons. De buik van het beestje hangt vaak tot aan de grond door zijn korte pootjes, vandaar zijn naam. Moeder Louise is zwart, de jongen - vier mannetjes en drie vrouwtjes - zijn bruin en zwart."Het zijn hele rustige dieren. Eigenlijk zijn het ideale huisdieren voor buiten. Ze zijn niet agressief en je kunt ze zo tam maken als een hond. Ik had Louise nog niet lang of ik nam haar al mee de tuin in. En als ze weer naar haar kot moet, luistert ze."Johan heeft de hangbuikvarkentjes laten oormerken en registreren. "Waardoor ze perfect in orde zijn met de reglementering. Wie geïnteresseerd is, mag contact met mij opnemen en eens komen kijken. De hangbuikzwijntjes zijn niet voor consumptie. Het enige wat ze nodig hebben, is een kotje, een beetje beloop en eten."