VIDEO Emotioneel huwelijksaanzoek in Kinderopvang De Buidel

Phebe Somers

Wat een doodnormale werkdag zou zijn voor kinderbegeleidster Melissa, draaide uit op een emotionele verrassing. Toen ze donderdagochtend vroeg aankwam bij Kinderopvang De Buidel in Koekelare werd ze namelijk niet alleen verwelkomd door alle kindjes, maar ook door haar vriend Matthias, die stond te popelen om haar ten huwelijk te vragen.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

“Matthias belde me dat ik rond vijf na acht op het werk moest zijn, wat vroeger dan normaal, omdat er iemand hout zou komen brengen dat hij nodig had om iets mee te maken met zijn leerlingen”, begint Melissa. “Maar ik kom nu eenmaal overal te vroeg, dus toen ik toekwam werd ik meteen tegengehouden door mijn schoonbroer. We gingen eerst nog een toertje wandelen… Toen wist ik wel dat er iets gaande was, maar een huwelijksaanzoek? Daar had ik totaal niet aan gedacht!

Tranen van geluk

De kinderen kregen ook een taak. Zo mocht Matthias' petekindje Emlyn de ring naar brengen.
De kinderen kregen ook een taak. Zo mocht Matthias’ petekindje Emlyn de ring naar brengen.

Melissa Naeyaert (34) en Matthias Catrysse (30) kennen elkaar bijna twee jaar en gaan sinds een jaar als koppel door het leven. Zij afkomstig uit Koekelare, hij uit Gistel. Hun paden kruisten toen Matthias aan de slag ging als opvoeder in de kinderopvang waar Melissa al een tijdje werkte. De ideale locatie om zo’n belangrijke vraag te stellen dus. “Toen we uiteindelijk de opvang naderden en alle lichten uit waren, wist ik wél hoe laat het was. Ik kwam binnen en de hele ruimte was versierd met hartjes, alle kinderen zaten klaar. Mijn hart sprong er bijna uit. Het was werkelijk een magisch moment.”

“Matthias nam me mij de hand en nam mee mee naar een podium dat hij had gebouwd. Hij zei: ‘Voor ons is het hier begonnen, dus ik kan me geen betere plaats bedenken om je ten huwelijk te vragen’. Zijn petekindje Emlyn (7) kwam daarna aangelopen met de ring, ik kon mijn tranen echt niet meer bedwingen”, klinkt het hoorbaar zielsgelukkig. Nadat Melissa het ja-woord had gegeven restte de kinderen nog een belangrijke taak: de feestvreugde bezegelen door het pasverloofde koppel te beregenen met rijstkorrels. (lees verder onder de Instagrampost)

Na regen komt zonneschijn

Voor sommigen lijkt het misschien heel snel te gaan, beseft Melissa. “Het voelt gewoon zo perfect aan, ik kan dat niet uitleggen. Al heel snel na onze eerste kennismaking, en al zeker na onze eerste kust, wist ik dat dit de man van mijn leven was. We hebben het vaak tegen elkaar gezegd, we wisten niet dat zo’n liefde kon bestaan.” Je kan er niet omheen, de jonge Koekelaarse straalt.

De tortelduifjes wonen samen met Melissa’s dochter Louise (4) in Ichtegem. Melissa heeft ook nog een sterrenkindje, Merel, dat in 2014 omkwam door een tragische val in een vijver. Of er nog kinderen komen laat Melissa aan het lot over: “We zien wel wat er komt!” Wanneer ze zullen trouwen, daar heeft ze wel al een duidelijker zicht op: “We zouden graag in de zomer trouwen, maar 2022 is een beetje kort dag. We moeten nog eens met de familie samenzitten om de agenda’s te bekijken, maar het zal waarschijnlijk voor in juli 2023 zijn.”