Toneelgroep De Spatjes verrast diamanten Marc en Thania

Redactie KW

Marc Vandenberghe (83) en Thania Misschaert (79) zijn voor hun zestigjarig huwelijksjubileum verrast door leden van de Toneelgroep De Spatjes. Ook schepen van Bevolking Stephanie Demeyer (Team Burgemeester) tekende present in Feestzaal ‘t Brugske op Heule-Watermolen.

Thania is geboren op Overleie als jongste van drie kinderen. Zij werkte in Stoffenwinkel Parison op Overleie. Zij houdt van toneel, boeken lezen en zwemmen. Marc is ook geboren op Overleie, als zesde van zeven kinderen. Hij was beroepshalve drukker bij onder meer Imprinta en Hoorens Printing. Hij houdt van woordzoekers en puzzels. Het diamanten koppel leerde elkaar kennen in het Parochiaal Centrum op Overleie. Ze trouwden op 14 augustus 1963 en hebben een zoon, kleinzoon, achterkleinzoon en achterkleindochter.

De jubilarissen speelden sinds 1972 beiden toneel bij Toneelgroep De Spatjes van Overleie. Marc vertolkte er de rol van ‘Mielke’ tot in 2007. Thania was er souffleuse. Nu staan ze nog aan het onthaal.

Thania en Marc werden met een smoes naar Feestzaal ‘t Brugske gelokt, waar een delegatie van De Spatjes hen opwachtte voor een aperitief en bloemen voor hun diamanten huwelijksverjaardag. De schepen bood hen een mandje aan met Kortrijkse delicatessen. Het koppel woont nog altijd op Overleie. (Peter Van Herzeele/foto gf)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier