Thijs en Melissa trouwen op oudejaar: “2020 is na geboorte zoontje sowieso topjaar”

Melissa Parreyn en Thijs Claeys verwelkomden met Legolas (12 augustus 2020) een zoontje in hun gezin. Op oudejaar stappen ze in het huwelijksbootje.©Wouter Meeus
Melissa Parreyn en Thijs Claeys verwelkomden met Legolas (12 augustus 2020) een zoontje in hun gezin. Op oudejaar stappen ze in het huwelijksbootje.©Wouter Meeus
Wouter Vander Stricht

Een meisje uit de Westhoek die opgroeide in het kleine Steenkerke (Veurne) vond de liefde in de armen van een jonge kerel uit Tielt. Op 31 december 2016 sloeg de vonk tussen Melissa Parreyn (28) en Thijs Claeys (29) definitief over. Exact vier jaar later trouwen ze op oudejaarsdag in Tielt. Dat dat zonder groot feest gebeurt, vinden ze allerminst erg. Door de geboorte van hun zoontje Legolas is 2020 voor hen sowieso al een topjaar en dat wonderjaar ronden ze nu af met een huwelijk. Op wat familie en vrienden na, wist zelfs niemand dat Melissa en Thijs zouden trouwen.

De flat van Thijs en Melissa in de Europalaan in Tielt is gezellig en knus ingericht. De kerstboom neemt er een prominente plaats in. “Die staat bij ons vanaf november. Ik weet wel dat het hier de gewoonte is om die te zetten na Sinterklaas op 6 december, maar ik groeide op met Sint-Maarten en dat vieren we op 11 november.” Hun speelse hond Shiba ( een Shiba Inu, red .) mag vanuit zijn bench het interview aanhoren en baby Legolas kijkt aandachtig toe vanop mama’s arm. “We hoorden graag die klank”, verklaart Melissa de keuze voor de Scandinavisch klinkende naam. “Het is ook het personage van Orlando Bloom in Lord of the Rings.”

Intiem doopfeest

Melissa beviel op 12 augustus in het Jan Ypermanziekenhuis in Ieper. Door de coronamaatregelen was het bezoek er zeer beperkt. “Maar we hebben er met onze kersverse gezinnetje erg van genoten. Het was alsof we even op vakantie waren. We hebben Legolas op 20 augustus ook laten dopen in Ieper. Hij is geboren op 12/8, dat maakt samen 20. We geloven nogal in die symboliek. Het doopfeest was ook erg intiem en dat wilden we opnieuw herhalen op ons huwelijk.”

Melissa is eigenlijk kapster van opleiding, maar is nu aan de slag als metaalarbeidster bij Metafox in Ardooie. Thijs is dan weer technisch tekenaar bij Renson in Waregem. “We leerden elkaar vier jaar geleden kennen. De kennismaking gebeurde online, maar toen we elkaar het eerst ontmoetten was het meteen bingo. We hebben elkaar niet meer losgelaten. We zijn ook snel gaan samenwonen. En we hebben nu ook een huis gekocht in de Sint-Janstraat, hier eigenlijk net om de hoek. We blijven dus ook in Tielt wonen.”

Was de aanpassing voor Melissa aan de stad Tielt groot? “Het is toch wel anders. Ik ben opgegroeid in Steenkerke en woonde later in Alveringem en Oostvleteren. Daar is het toch allemaal wat weidser. Maar ik heb hier ondertussen mijn draai gevonden.”

Belofte aan mama

De aankondiging van de geboorte van Legolas werd vanuit New York gedaan, want daar hebben beiden hun hart verloren. Thijs: “De eerste keer was ik er met mijn broer en zijn vriendin en toen was ik al danig onder de indruk. Ik had mijn ma beloofd dat eens ze haar ziekte overwonnen had, we ook eens samen zouden gaan. Dat hebben we ook gedaan. En ondertussen was ik er ook al twee keer met Melissa.”

Melissa: “Het kerstgebeuren waar we allebei verzot op zijn is daar nog zoveel grootser. Ieder huis is er ook verlicht. We hebben trouwens ook allebei een tattoo die verwijst naar New York.”

Dit jaar dus geen eindejaar in New York, maar ook vanuit Tielt genieten Thijs en Melissa van hun jonge gezinnetje. “We houden van die intimiteit. Bij de doop van Legolas waren er een tiental mensen aanwezig en dat was best gezellig. Dus dachten we: waarom zouden we nu niet trouwen in een klein gezelschap? Ook als je je huwelijk plant in 2021 weet je niet wat je te wachten staat. 31 december is ons jubileum als koppel en die datum hadden we graag in onze trouwringen gewild. Die ringen zijn overigens al gezegend door diaken Frank Allewaeert, aalmoezenier in het ziekenhuis in Ieper. Hij doopte ook Legolas.”

Kerstbos als decor

Op oudejaar trouwt het koppel in Huis Mulle de Terschueren in Tielt. “Het zal de afsluiter worden van een fantastisch jaar. We hebben een huis gekocht, we verwelkomden Legolas in ons gezin en we leerden ook wie echt belangrijk is ons leven. We weten dat door nu te trouwen er niet veel mensen bij kunnen zijn. We zullen later wel nog een feestje geven, maar nu gebeurt het met onze broers als getuigen. Nog niet veel mensen weten trouwens dat we in het huwelijksbootje stappen, enkel wat naaste familie en onze vrienden. We zouden graag de plechtigheid livestreamen en voor de mensen die buiten volgen hebben we dekentjes voorzien. Die mogen ze houden als aandenken aan ons huwelijk. We zijn de burgemeester ook dankbaar dat hij dit huwelijk toestond. Op 31 december om 11 uur is het zover. Onze huwelijksfoto’s hebben we al genomen in het kerstbos in Oostduinkerke. Toch wel een unieke locatie en het is ook eens iets anders dan trouwen in de zomer.”

Kapster in huis

Zelf knutselt Melissa graag en ze kon zich dan ook uitleven met de aandenkens voor het huwelijk. Thijs was voorheen een verwoed fietser die ook even in competitie trad bij de elite zonder contract en beloften. “Ik amuseerde me, maar mikte niet meteen op resultaten. Maar natuurlijk steekt er heel wat tijd in de trainingen. Daarom ben ik nu overgeschakeld op lopen. Ik deed ook al enkele keren mee aan de kerstcorrida in Tielt, maar die gaat dit jaar niet door.”

Thijs en Melissa blikken dus met een goed gevoel terug op dit bizarre jaar. En Thijs heeft natuurlijk ook het geluk dat hij een kapster in huis heeft, die zijn haar in de juiste plooi kan leggen voor de huwelijksplechtigheid.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.