Ook Zulte kiest voor huwelijken in openlucht

© Frank Meurisse
© Frank Meurisse
Redactie KW

Tijdens de digitale gemeenteraad van dinsdagavond 27 april gaf de raad unaniem de goedkeuring om vanaf 8 mei ook in openlucht huwelijken te voltrekken. Tot dusver gebeurde dat in de raadzaal van het gemeentehuis en vroeger ook in de Georges Dheedenezaal.

“We maakten de keuze voor de tuin aan het Ontmoetingscentrum in de Kerkstraat in deelgemeente Olsene”, verwoordde burgemeester Simon Lagrange (Open Zulte). “We hopen 50 familieleden toe te laten, terwijl wij ons ‘binnen’ tot maximum 15 moeten beperken.

Keuze: binnen of buiten

Op die manier willen wij als gemeentebestuur inspelen op het ‘buitenplan’ van de regering, opgemaakt in deze coronatijden. De tuin is een mooie groene omgeving, centraal gelegen en palend aan de gemeentelijke accommodatie. Zij die op termijn willen trouwen, krijgen de keuze om dat binnen of buiten te doen.”

Renovatiewerken aan Huis Meheus

Dat men nu ‘buiten’ mag trouwen was voor Catherine De Smet de gelegenheid om te peilen naar de renovatiewerken aan het ‘Huis Meheus’, het eerste wat men ziet als men het Ontmoetingscentrum wil betreden. Volgens haar is daar nog veel werk te doen.

“We maken er werk van opdat het voortuintje aan ‘Huis Meheus’ er netjes zal bijliggen als de eerste huwelijken plaatsvinden”, reageerde schepen Michael Vandemeulebroecke (Open Zulte). (RM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.