Nadine en Robert vieren diamanten huwelijk

© BRU
Redactie KW

Op zondag 24 oktober vierden Robert Bonte (88) en Nadine Lapauw (81) hun diamanten huwelijksverjaardag. Het diamanten koppel werd daarbij ook op het gemeentehuis van Kuurne ontvangen.

Robert en Nadine leerden elkaar kennen in 1959 op een studentenbal in Oostende, waar een vriendin die verkering had met een jongen uit Oostende, Nadine mee naartoe had genomen. Gezien Robert veel voor zijn werk in de regio van Kuurne moest zijn, maakte hij snel een nieuwe afspraak met haar.

Drie kinderen

Ook deze afspraak viel heel goed mee en dus werden al snel plannen gesmeed voor een nieuwe ontmoeting, ditmaal om samen naar ‘het bal van de Ezel’ te gaan in Salons Van Wonterghem. Het koppel trouwde op 25 oktober 1961, waarna ze drie jaar introkken bij de ouders van Nadine tot ze in hun eigen appartement konden gaan wonen. Sinds 1992 wonen Robert en Nadine in de Kattebelweg.

Robert werd geboren in Oostende en groeide als oudste in het gezin op met een zus. Robert genoot de opleiding mecanicien in het middelbaar, waardoor hij na zijn legerdienst aan de slag ging als verkoper van auto-onderdelen. Nadat het bedrijf waarvoor Robert werkte werd stopgezet, ging hij verder in de verkoop van kappersbenodigdheden. Nadine werd geboren in Kuurne in de Kortrijksestraat. Ze groeide op als enige dochter.

Nadat Nadine haar lagere school had afgewerkt, volgde ze de richting handel in Onze-Lieve-Vrouw van Bijstand in Kortrijk. Aansluitend daarop kon ze aan de slag in de firma van vader Alfons die een meubelzaak had waar men tv-kasten maakte voor de Carad. Na een paar jaar startte Nadine een eigen meubelwinkel, een job waar ze zich voluit kon in uitleven. Tijd voor hobby’s had ze niet. Ook Robert was een bezige bij maar vond toch de tijd om actief bestuurslid van harmonie Moed en Vlijt te zijn. Daarnaast was hij ook 20 jaar voorzitter.

Hun huwelijk werd gezegend met drie kinderen: Danny, Filiep en Francis die op hun beurt reeds zorgden voor zes kleinkinderen en één achterkleinkind. (BRU)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier