Gouden jubileum voor Yolande Samain en Michel Maes

(gf)
Redactie KW

Yolande (°1951) en Michel (°1948), zij van Wervik, hij van Menen, leerden elkaar kennen op een zondagavondbal in De Cortina in Wevelgem.

Na hun verlovingsperiode huwden ze op 2 februari 1973 op het stadhuis van Wervik. Ze kwamen naar Oekene wonen bij de overname van een landbouwbedrijf van Michels tante Godelieve Maes in de Plaatsmolenstraat. Yolande studeerde voor verpleegster en werkte tot aan haar pensioen in het Heilig Hartziekenhuis op de dienst algemene heelkunde. Zes jaar terug bouwde het gouden koppel een nieuwbouw woning in de Oekensestraat recht tegenover De Platte Tube. Cybille, Veerle en Pieter zijn hun kinderen. Cybille woont met haar echtgenoot Johan Verbeke in Beselare, Veerle met haar man Koen Dewulf in Ieper en Pieter met zijn vrouw Sylvie Depoorter in Westrozebeke. Birgit (+ 2000), Charlotte, Midas, Margit, Matthias, Jolien, Rosie, Juliette en Achiel zijn hun kleinkinderen. Beide zijn graag onder de mensen. Zij is actief lid bij Ferm en is graag in de tuin bezig. Hij was jarenlang garde bij de Gardeboefeesten, hét Oekense volksfeest van het jaar. “Michel is sinds een kleine drie jaar minder mobiel, maar we trekken onze plan”, aldus Yolande.

Recept

Op de onvermijdelijke slotvraag naar het recept van vijftig jaar huwelijkstrouw zeggen beide mekaar graag zien en er zijn voor elkaar, zeker nu met de mindere mobiliteit van Michel. Proficiat en nog vele mooie jaren! (AD)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.