Goud voor Christine Viaene en Jozef Vandenbroucke

Op zaterdag 23 oktober vierden Jozef Vandenbroucke en Christine Viaene hun Gouden huwelijksjubileum. © BRU
Redactie KW

Zaterdag 23 oktober werden Jozef Vandenbroucke (74) en Christine Viaene (72) ontvangen op het gemeentehuis van Kuurne naar aanleiding van hun gouden huwelijksjubileum.

Het koppel maakte voor een eerste keer kennis met elkaar op 31 december 1967, op het eindejaarfeest in de zalen van Wonterghem. Pas op 2 augustus 1969 volgde eerder toevallig een tweede ontmoeting in discotheek Ter Doest in Waregem. Toen Christine huiswaarts wilde, diende ze op zoek naar een chauffeur die haar wilde meenemen. Gezien Jozef postbode was en deze job ervoor zorgde dat hij in eigen gemeente niet gemakkelijk een meisje vond, door het lage inkomen dat een postbode toen verdiende, trok Jozef geregeld naar Waregem om daar de liefde te vinden.

Gezamenlijke hobby

Toen Christine hem vroeg om haar thuis te brengen, was hij daar meteen mee akkoord, het startschot van een mooie liefde. Jozef werd geboren in Bavikhove. Hij studeerde na zijn lagere school te hebben afgewerkt aan het Sint-Amandscollege in Harelbeke, maar al snel wilde Jozef postbode gaan worden, de job die ook zijn grootvader beoefende langs moeders zijde. Hij was onder meer voor de Post actief in Waregem, Sint-Eloois-Vijve, Sint-Baafs-Vijve, Ooigem en in Kuurne. Later werd hij ‘postman-autobestuurder’ om omvangrijke zendingen naar bedrijven te brengen in Marke, Wevelgem, Bissegem, Kortrijk en Heule. Hij kon met pensioen op zijn 56ste.

Christine groeide op in Kuurne en trok nadat zij haar lager onderwijs had afgewerkt naar het Spes Nostra in Kuurne. Aansluitend daarop ging ze zich als naaister bekwamen bij de ‘Nouveauté’ in Kortrijk. Christine werkte eerst als naaister bij Juventas in Kuurne, daarna deed ze thuiswerk voor Barco. Een gezamenlijke hobby van Jozef en Christine is rondtrekken met hun bescheiden motorhome.

Zo hebben ze al 15 jaar een vaste staanplaats voor Parijs-Roubaix in Noord-Frankrijk. Daarnaast is Jozef sinds het begin – in 1997 – peter bij Westtoer voor de recreatieve routes en netwerken. Sinds 2000 is Christine er meter. Het huwelijk van Jozef en Christine werd bezegeld met twee kinderen: Carl en Nick die op hun beurt reeds zorgden voor vier sportieve kleinkinderen: Owen, Caitlin, Sam en Vic. (BRU)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.