Hupsakee belooft vakantie vol krokuskriebels in Middelkerke

© Luc Cassiman
© Luc Cassiman
Paul Bruneel

In een jaar waarin er heel weinig animatiemogelijkheden waren voor kinderen, slaagde men erin om in Middelkerke toch een en ander te organiseren via Hupsakee.

“Van bij het begin van Hupsakee kende dit initiatief heel veel bijval bij zowel het jonge volkje als bij de volwassenen. We besloten daarom om Hupsakee iedere vakantie te laten terugkeren en onder die noemer vijf keer per jaar activiteiten te organiseren tijdens de vakanties. Het gaat niet enkel om activiteiten die buiten worden georganiseerd, maar er wordt ook telkens een boekje gemaakt met heel wat mogelijkheden die door kinderen thuis kunnen worden gedaan.”

Tijdens Hupsakee wordt ook telkens een diertje uitgekozen dat de kinderen wegwijs maakt in alles wat er te gebeuren valt. Na onder meer Krabbie Krab in de zomer en onlangs nog Draakje Otis is het tijdens de krokusvakantie de beurt aan Eekhoorn Ellis. In het voorwoord van het leuke doeboekje Hupsakee laat Ellis weten een grondige hekel te hebben aan afval en rommel. Zo geeft hij al een hint voor een van de activiteiten die in het boekje vermeld staan. Onder de noemer Missie Mooimakers stelt Ellis voor om van een saaie wandeling een leuke uitdaging te maken en het strand proper te houden. Met Missie Mooimakers wordt ingespeeld op het Vlaamse initiatief tegen zwerfvuil en sluikstorten van OVAM, Fost plus en de VVSG. Mooimakers ijvert voor een maatschappij waar sluikstorten en zwerfvuil onaanvaardbaar is. Dat is ook de boodschap die door Eekhoorn Ellis wordt overgebracht naar de kinderen toe.

Beloningssticker

Bij de toerismebalie kunnen gratis grijpstokken en vuilniszakjes worden ontleend. Na de jacht op afval kan je de stok terugbrengen naar het toerismekantoor en daar krijgt de mooimaker dan een beloningssticker voor zijn inzet. Het leuke en handige boekje is gratis te verkrijgen bij de Dienst Toerisme, maar ligt ook voor het grijpen in heel wat handelszaken. Er staan heel wat gezinstips in, zoals het maken van een tijdcapsule, tekeningen om te kleuren, kruiswoordraadsels en een zoektocht doorheen Middelkerke en Westende.

Een hele leuke opdracht voor het hele gezin is een stopmotionfilmpje maken. Dit filmpje bestaat uit allemaal achter elkaar geplaatste foto’s waar je een tekst of een muziekje bij kan plaatsen. Het beste filmpje krijgt een speelgoedbon van 150 euro.

Het Hupsakeeboekje is te downloaden via de gemeentelijke website www.middelkerke.be .

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.