Hulstenaars trekken stiletto’s aan voor tiende Oud Gemeentehuisloop

De organisatoren Chris Vansteenkiste, Kris Deprez, Christ D'haeyere, Luc Catry, Xavier Callens en Peter Mesdag hopen op veel deelnemers én spektakel. © LOO
Redactie KW

Op vrijdag 8 juni heeft in Hulste voor de tiende keer de Oud Gemeentehuisloop plaats. Voor deze jubileumeditie pakt de organisatie met een 100 meter lange loopwedstrijd op hoge hakken voor vrouwen én mannen uit. De run kadert in het Harelbeeks Joggingcriterium.

Vorig jaar klokte de negende run af op 235 volwassen deelnemers en 64 kinderen. Daarmee is de Oud Gemeentehuisloop een van de sterkste loopkoersen van het Joggingcriterium. “We blijven al die jaren gestaag groeien. We hopen dat het opnieuw een succes wordt”, aldus het bestuur, dat bestaat uit Xavier Callens, Luc Catry, Kris Deprez, Christ D’haeyere, Peter Mesdag en Chris Vansteenkiste. Zij zijn er alle zes bij van bij het begin.

We zijn erg goed op elkaar ingespeeld. Iedereen weet wat hij moet doen en kan indien nodig, perfect elk onderdeel van de organisatie invullen”, gaat Luc Catry verder. Hun sterkste punt? “Elke winnaar van elke categorie krijgt bloemen of een beker en na de wedstrijd een boterham met beleg. We zorgen altijd voor een tombola met mooie prijzen: de mensen zien dat graag. Elke deelnemer krijgt ook een mooi geschenkenpakketje mee, zoals bijvoorbeeld een handdoek of douchegel.”

100 meter op hakken

De loop start traditiegetrouw om 18.30 uur met de jongste deelnemers, die naargelang leeftijd 500 of 1.000 meter lopen. Deelname kost 3 euro. Voor deze tiende editie wilde het comité, net voor de loop van de juniores, met iets speciaals uitpakken. Zij kwamen uit op een hoge hakkenwedstrijd. “Voor dames én voor heren”, lacht Xavier. “We weten niet wat we daarvan mogen verwachten, maar ludiek zal het zeker zijn.” Deze loop start om 19.50 uur en gaat over 100 meter.

“We weten nog niet wat te verwachten, maar ludiek zal het zeker wel zijn” – Xavier Callens, voorzitter organisatiecomité

Daarna komen om 20 uur de juniores aan de beurt met een ronde van 2,8 kilometer in de dorpskern. De dames lopen twee ronden, goed voor 5,3 kilometer. De heren lopen vier ronden, goed voor 10,3 kilometer. Wie recreatief wil lopen kan kiezen uit 1, 2, 3 of 4 ronden. Inschrijven aan 7 euro kan de dag zelf in Café Oud Gemeentehuis. Kleedkamers en douches bevinden zich op het voetbalterrein van Hulste Sportief.

“Chiro De Sprokkels zorgt voor een beker fris water onderweg, waarvoor dank”, aldus Luc. De wedstrijd wordt in goede banen geleid door twaalf seingevers. Verder zijn er ook een tiental medewerkers. “Alles met grote dank aan het stadsbestuur en de stadsdiensten, de sportraad, het politiekorps, Hulste Sportief en de vele plaatselijke sponsors“, aldus voorzitter Xavier Callens. “Ook dank aan onze partners die instaan voor de broodjes en het vullen van de prijspakketjes. Zonder hen allemaal zou ‘onze’ Oud Gemeentehuisloop niet mogelijk zijn.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier