Hulpverleningszone investeert en wuift uit

Tijdens de gezellige bijeenkomst werden enkele brandweerlieden, die afscheid nemen van hun actieve carrière, in de bloemetjes gezet. (foto MIWI)
Redactie KW

Tijdens een door corona uitgestelde nieuwjaarsreceptie stelde Hulpverleningszone Meetjesland in Brandweerpost Kaprijke twee nieuwe voertuigen voor: een compacte ladderwagen en een karweiwagen. Samen goed voor een investering van meer dan 300.000 euro.

“De ladderwagen zal hoofdzakelijk ingezet worden in de landelijke gemeenten Kaprijke en Sint-Laureins en betekent ook een meerwaarde voor eventuele tussenkomsten in heel nauwe straten”, zegt zonecommandant Ignace Dehaene. “De nieuwe karweiwagen vervangt dan weer een ouder voertuig in brandweerpost Kaprijke. Met deze investering gaan we er opnieuw een stap op vooruit en bouwen we verder aan een dynamische en heel efficiënte organisatie.”

Afscheid

Er werd ook afscheid genomen van een aantal gedreven medewerkers. Naast brandweermannen Thierry Neirinck en Dirk De Vriendt en adjudant Lieven Withouck van brandweerpost Aalter en korporaal Noël Mercy van brandweerpost Kaprijke, namen ook brandweerman Johan Cuelenaere en adjudant Erik Ballegeer afscheid. “In december 1989 kwam Johan Cuelenaere op 34-jarige leeftijd als vrijwilliger in dienst bij de brandweer van Maldegem”, aldus zonecommandant Ignace Dehaene. “Johan, Jomme zoals we hem kennen, wilde altijd een handje toesteken. Hij kwam met iedereen overeen. Ik herinner mij nog de vele avondlijke wespenrondes die we samen hebben gedaan. Hij had altijd advies klaar.”

Een andere Maldegemnaar die afscheid neemt is adjudant Erik Ballegeer. “Eind december 1974 kwam Erik Ballegeer in dienst bij Brandweer Maldegem, ikzelf was nog niet eens geboren”, ging zonecommandant Ignace Dehaene verder. “Erik is een man met een hart voor de brandweer. Geen inspanning was hem te veel. In 1987 trad hij toe tot het middenkader, waarin hij de laatste 24 jaar van zijn carrière fungeerde als adjudant. Samen met zijn echtgenote Kathleen heeft hij ook jarenlang de telefonische permanentie en centrale post bemand.

Onder zijn toezicht waren het wagenpark en de uitrusting altijd klaar voor gebruik”, besloot zonecommandant Ignace Dehaene zijn toespraak. (MIWI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier