Hulpactie voor baron die nipt aan brand ontsnapte in Roeselare

Filip Maekelberg kon ontsnappen door uit het raam te springen. © (foto SB)
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Vanavond is er in café Breda op Krottegem een brainstormsessie over hoe de bewoners Filip Maekelberg kunnen helpen. Hij raakte zwaargewond bij een brand.

Op zondag 11 augustus brak er brand uit in de woning van Filip Maekelberg (52) in de Ardooisesteenweg in Roeselare. Hij kon maar net ontsnappen door uit het raam op de eerste verdieping te springen. Hij raakte daarbij zwaargewond en werd met brandwonden afgevoerd. Hij werd een tijdlang in een kunstmatige coma gehouden. Nu is hij wakker en ligt hij in het UZ Gent. Er wacht hem een lange revalidatie. Alleen aan zijn gezicht en ene been zijn er geen brandwonden.

De schade in de woning is enorm. Om Filip, die ooit de ludieke titel Baron van Krottegem had, te helpen, worden er in de wijk nu verschillende acties op poten gezet. Via een brainstorm willen ze bekijken wat er mogelijk is om Filip zowel materieel als financieel te helpen. Tijdens een vergadering vanavond in café Breda worden de mogelijkheden bekeken. Daarbij willen ze Filip zo efficiënt mogelijk helpen en kijken welke de grootste noden zijn.

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier