https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Hulp voor wie het moeilijk heeft door coronacrisis

Schepen van Sociale Zaken Joachim Jonckheere.©zenon bekaert beselare ZB
Schepen van Sociale Zaken Joachim Jonckheere.©zenon bekaert beselare ZB
Redactie KW

Het gemeentebestuur kreeg van de federale overheid 32.000 euro toegezegd om inwoners te helpen die in een moeilijke financiële situatie verkeren als gevolg van de coronacrisis. Het betreft een tijdelijke maatregel die loopt tot eind 2021.

“De hulp is bedoeld voor inwoners van wie het inkomen of de koopkracht is gedaald door de pandemie en die zich daardoor in een moeilijke situatie bevinden. Daarbij mag het gezinsinkomen niet boven een bepaalde grens liggen en ook het spaargeld mag niet meer dan 12.500 euro bedragen”, verduidelijkt schepen van Sociale Zaken Joachim Jonckheere. “De hulp kan heel divers zijn zoals: hulp bij huisvesting en energie, psychosociale hulp, gezondheidsproblemen, digitale toegankelijkheid, financiële hulp,…”

De Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Zonnebeke stelde een reglement op met daarin de criteria waaraan de aanvrager moet voldoen. Een onderzoek van de financiële en sociale situatie van de persoon of het gezin door de sociale dienst is daar een onderdeel van. “Een aantal mensen in onze gemeente is financieel hard getroffen door de crisis. Met de toepassing van dit reglement willen we deze mensen helpen. Wie twijfelt of hij of zij in aanmerking komt, neemt best contact op met de sociale dienst op 051 48 01 10 of socialedienst@zonnebeke.be . De maatschappelijk werkers onderzoeken de steunaanvraag en leggen een beslissing tot tussenkomst daarna voor aan het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst” aldus schepen Joachim Jonckheere. (NVZ)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten