Huldiging Patrick Degroote

(foto GST)
Redactie KW

Patrick De Groote, de gewezen onderwijzer van Oostkamp uit Ruddervoorde nam op het einde van de vorige legislatuur afscheid van de gemeenteraad en van een lange zichtbare politieke loopbaan. Van de Volksunie-trekker tot gemeenteraadslid, van senator tot N-VA-gemeenteraadslid, maar vooral de man die de Oostkampse N-VA oprichtte nu zo’n 20 jaar geleden.

Voor zijn pioniersrol in Oostkamp werden hij en zijn echtgenote Nele Vandenbossche op vrijdag 5 november door het huidig bestuur gehuldigd met een bos gele bloem, een doos Vlaamse koekjes en een wijndegustatie in het kunstencentrum van Liliane De Baene. “Ik ben aangenaam verrast dat ze dit nog voor mij georganiseerd hebben. Sinds ik de actieve politiek verlaten heb ben ik veel meer van het leven gaan genieten, hier in Vlaanderen maar ook in Portugal. Ik ben nog altijd een N-VA er in hart en nieren en nu deze huldiging voor mijn rol bij het oprichten van de partij in Oostkamp doet me wel iets.” Weet Patrick nog te vertellen.

“In die periode was Patrick onvervangbaar. Hij bracht ons naar de formidabele uitslag waar we met acht leden in de gemeenteraad zetelden. Maar we kennen ook Patrick die in de moeilijkere jaren daarvoor zich meer dan 100% bleef inzetten als volksvertegenwoordiger, senator en gemeenteraadslid. Voor Oostkamp is hij de pionier van de partij zoals we ze nu kennen en verder kunnen uitbouwen. En voor die rol willen we hem nu eventjes in de bloemetjes zetten. “ aldus huidig voorzitter Robin Declerck. (GST)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.