Hulde voor Jacqueline Catry die 90 jaar zou geworden zijn

© EDB
Redactie KW

In Jardin Jacqueline werd zondag het glas gehoffen op Jacqueline Catry, de eigenares van de weide die vorig jaar overleed, en op 14 juli 90 jaar zou geworden zijn.

In de Dottenijsestraat in Bellegem werd een stukje groen aan de overkant van café In den Keizer een week geleden in gebruik genomen als speel- en ravotruimte voor de kinderen. De weide, waar ook schapen vertoeven, is eigendom van Ward en Greet Vercruysse, de kinderen van Jacqueline Catry. Jacqueline was de oudste cafébazin van Kortrijk en stond tot het einde van haar leven nog pintjes te tappen in haar café In den Keizer in Bellegem. Ze overleed echter in november vorig jaar. De weide werd met ‘Jardin Jacqueline’ naar de overleden cafébazin genoemd.

Picknick

In de weide, die tijdens de vakantie enkele dagen per week open is om te spelen, zorgde Wildebras voor enkele palen en paletten, waarmee een boomhut gemaakt werd. “De kinderen kunnen hier naar hartenlust spelen en ravotten“, stelt Steven De Wit, een buurtbewoner die de contacten met de familie van Jacqueline legde. “We zijn de familie van Jacqueline bijzonder dankbaar.”

Op zondag 14 juli zou Jacqueline 90 jaar geworden zijn en werden de kinderen die in de weide spelen en hun ouders uitgenodigd voor een picknick in de weide. Iedereen bracht iets van eten mee. Zo was er een gevarieerde keuze aan fruit, wraps, quiches en nog veel meer. Het glas werd ook gehoffen en er werd gezongen voor Jacqueline om haar postuum te bedanken voor het gebruik van de weide.

https://www.youtube.com/watch?v=ysMQAnusXVw

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier