Hulde aan koningin Elizabeth II tijdens dagelijkse Last Post in Ieper

Schepen Diego Desmadryl, namens de Stad Ieper, en Guy Gruwez, namens de Last Post Association, legden een krans neer. © Eric Flamand
Christophe Maertens
Christophe Maertens Medewerker KW

Naar aanleiding van het overlijden van de Britse koningin Elizabeth legden de stad Ieper en de Last Post Association vrijdagavond gezamenlijk bloemen neer onder de Menenpoort.

“Hare Majesteit Koningin Elizabeth II bezocht Ieper in totaal drie keer tijdens haar lange regeerperiode”, aldus de Last Post Association. “Op 13 mei 1966 was zij voor het eerst te gast in Ieper. Samen met haar man Prins Philip, Koning Boudewijn en Koningin Fabiola werden zij door het Ieperse stadbestuur ontvangen en woonden zij nadien een speciale Last Post bij onder de Menenpoort.”

“Op Wapenstilstand 11 november 1998 was de Queen opnieuw in Ieper om de 80ste verjaardag van het einde van de Eerste Wereldoorlog te herdenken. Op 12 juli 2007 was Koningin Elizabeth II voor het laatst aanwezig in Ieper en dit naar aanleiding van de 90e verjaardag van de 3e Slag om Ieper.”

Vrijdag hielden tijdens de Last Post de stad Ieper en de Last Post Association een kort eerbetoon voor de overleden vorstin. Na een toespraak waarin hulde werd gebracht aan de Queen, weerklonk de Last Post. Na de minuut stilte, legden de vertegenwoordigers van de stad Ieper en de Last Post Association samen een krans neer.

(CM/ Foto EF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier