Hulde aan internationaal jurylid Alain Coussement

Ontvangst van internationaal jurylid turnen, Alain Coussement, met echtgenote Joëlle Geril, in het stadhuis van Oostende, in aanwezigheid van burgemeester Bart Tommelein en sport schepen Bart Plasschaert. © (Foto FRO)
Fons Roets
Fons Roets Medewerker KW

In het kader van de ‘Week van de Official’ werd internationaal jurylid turnen, Alain Coussement (64), gehuldigd op het stadhuis van Oostende.

Alain is niet alleen ex-Belgisch kampioen turnen (1980), als internationaal jurylid nam hij deel aan vier Olympiades: Beijing (2008), Londen (2012), Rio (2016) en Tokio (2021). Hij was live getuige van de twee gouden medailles van Nina Derwael. Hij zat ook aan de tafel bij acht EK’s, zes Universiades en tal van World Cups. Volgende week dinsdag vertrekt hij weer naar Japan voor zijn 18de WK, nu in Kitakyushu.

Zijn indrukwekkend palmares maakt van Alain Coussement een unicum in de Belgische sportwereld, naast Jean Mi- Saive met zeven Olympiades, een uitzondering in de wereld.

Alain Coussement heeft ook zijn verdienste voor de sport in Oostende. Hij gaf les aan de Oostendse Wielerschool STIO, fungeerde als turnleraar in Athena Oostende, campus Pegasus, Centrum en EDU-Sport, was 15 jaar schoolsportmanager SVS en was tien jaar trainer van KOTV Noordzee, waar hij nog steeds lid is.

Achter elke sterke man staat een sterke vrouw. Alain Coussement is gehuwd met Joëlle Geril, meervoudig Belgisch ex-turnkampioene, nog steeds trainster bij KOTV Noordzee en zijn trouwe begeleidster bij internationale selecties. Alain heeft de ‘sportfakkel’ al doorgegeven aan dochter Kim (sportarts) en zonen Tiemen (ex-voetballer) en Niels (ex-KVO en nu leraar aan Athena Oostende, afdeling EDU-Foot).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier