Huizen staan ongevraagd te koop op immoweb.be

Redactie KW

Twee koppels uit Ingelmunster kwamen per toeval tot de ontdekking dat hun huis te koop staat op immoweb, zonder hun medeweten.


De koppels vrezen dat hun huizen worden misbruikt door oplichters die fictieve huizen verkopen. Bouwpromotor is CWK uit Kortrijk en zij bieden de huizen in kwestie in verschillende gemeenten aan.

Het gebeurt wel vaker dat bouwheren hun nieuwe projecten aan de man brengen met foto’s van woningen die ze eerder bouwden, maar in dit geval werden de huizen niet door CWK gebouwd, maar wel door Matexi. Sybille Stynck, eigenaar van een nieuwbouwwoning in kwestie, belde CWK op, maar die schoven de schuld in de schoenen van Immoweb, terwijl Immoweb slechts een platform is voor verkoop en verhuur. “Met als resultaat dat de foto’s van ons huis dus nog altijd online staan.”

Ook het huis van Davine Hoorn en Steve Cluyse staat online te koop. Ook die woning werd destijds door Matexi gebouwd. “Mijn broer had ons huis opgemerkt op de site. Ik was razend. Ons huis staat vijf keer op de site. Waar halen ze het recht?”

Lokmiddel

Kristoff De Winne van Matexi heeft een mogelijke verklaring: “Blijkbaar gebruiken ze foto’s van onze woningen als lokmiddel. Mogelijk dienen we een klacht in.”

Zaakvoerder Frans Eelen van CWK is geen onbesproken figuur. Vorig jaar ging zijn vorige bouwfirma Decotek failliet en heel wat klanten bleven zitten met een half afgewerkte woning. Ook een van zijn verkopers werd veroordeeld wegens oplichting. Hij weet niet hoe die foto’s bij hem terecht zijn gekomen.

(MM)