Huiszoeking in drugsonderzoek levert ook kruisboog, werpmessen en bankkaartmessen op

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Een 44-jarige man uit Kortrijk die in februari voor drugshandel veroordeeld werd moest zich nog eens voor de rechter verantwoorden voor verboden wapenbezit. Bij een huiszoeking in het kader van het drugsonderzoek vonden speurders in zijn woning ook een kruisboog, werpmessen, een boksbeugel en bankkaartmessen, vlijmscherpe mesjes die er opgeplooid uitzien als een bankkaart.

Op 5 mei 2019 kon Radovan V. (44) in zijn verblijfplaats in de Recolettenstraat in Kortrijk samen met twee Antwerpse leveranciers opgepakt worden. Er was net 1,5 kilogram drugs geleverd. De arrestaties en huiszoekingen kwamen er nadat de politie de woning van Radovan V. al enkele maanden nauwlettend in het oog had gehouden. Ze konden er zo’n 200 verschillende klanten spotten die telkens korte bezoekjes brachten.

Telefonie-onderzoek en zelfs onderzoek van de huisvuilniszakken van V. zorgden voor de rest van het bewijsmateriaal. In de vuilniszakken staken regelmatig speed- en cannabisverpakkingen. De woning van V. deed volgens het gerecht dienst als opslagplaats. Hij kreeg 30 maanden cel, waarvan 18 maanden effectief. Hij zat 11 maanden in voorhechtenis.

Als uitloper van die drugszaak kreeg hij nu nog een dagvaarding voor de verboden wapens aan de broek. Ook bij een huiszoeking op 3 augustus 2018 waren al eens twee vuurwapens en 5 patronen gevonden. Zijn advocaat Thomas Vandemeulebroucke vroeg de rechter een werkstraf op te leggen. Vonnis op 16 juni.

(LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.